Za nejdražší whisky na světě dal kupující desítky milionů

Trojnásobek vyvolávací ceny, dohromady 44 milionů korun, dal sběratel v aukci za nejcennější whisky na světě. Láhev dostala před dražbou nový korek a její původní desetiletí starý obal prošel renovací.

E84D6469-B9FD-4645-837E-DB595FE0BD03

Láhev nejdražší lihoviny na světě Macallan Adami 1926 s etiketou, kterou se pyšní pouze dvanáct kusů ze čtyřiceti vyrobených.
Zdroj: Profimedia

  • Láhev nejdražší lihoviny na světě Macallan Adami 1926 s etiketou, kterou se pyšní pouze dvanáct kusů ze čtyřiceti vyrobených.
  • Zdroj: Profimedia

Láhev skotské whisky Macallan Adami 1926 s jedinečnou etiketou od italského malíře Valeria Adamiho, které se v roce 1986 vyrobilo pouze čtyřicet kusů, má nového majitele. Ten za luxusní destilovaný nápoj zaplatil téměř čtyřicet čtyři milionů korun.

Lihovina má údajně velmi jemnou chuťovou kompozici a zrála v sudech šedesát let. „Obsahuje tóny bohatého tmavého ovoce, kompotu z černých třešní spolu s lepkavými datlemi, po nichž následuje intenzivní sladký antický dub, horká čokoláda, melasa, zázvor, tóny pokračují dál a dál“, řekla ředitelka Macallans Master Kirsteen Campbell.

Do nedávné doby držela rekord nejdražšího alkoholového nápoje sestra současně prodané láhve whisky, kterou v roce 2019 vydražila též aukční aukční síň Sotheby's za neuvěřitelných čtyřicet dva milionů korun.

Autor: Zuzana Beranová
Zdroj: Sotheby´s

Související

IMG_5885-scaled
Zahraniční Zajímavosti

Našel se další záhadný římský předmět, nikdo neví, k čemu sloužil

profimedia-0868852541
Krimi

Žádná válka, ale alkohol. Vražda ukrajinských vojáků už má motiv

policie
Krimi

GIBS stíhá dvojici opilých policistů. Ve hře je obvinění z ublížení na zdraví

profimedia-0838287489
Krimi

Vztah plný alkoholu a násilí skončil brutální vraždou. Muž svou družku upálil