čtvrtek 9. května 2024

Všichni hříšníci z Olomouce se omluvili, jako poslední Coufal

Fotbalisté Jan Kuchta, Jakub Brabec a Vladimír Coufal se omluvili za svůj prohřešek proti interním pravidlům reprezentace.

Vladimír Coufal v reprezentačním dresu

Vladimír Coufal v reprezentačním dresu
Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

  • Vladimír Coufal v reprezentačním dresu
  • Zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Trojice fotbalových reprezentantů byla potrestána vyloučením z kádru za to, že dva dny před důležitým závěrečným duelem kvalifikace na mistrovství Evropy zásadně porušila životosprávu.

Jako první z hříšníků se na sociální síti Instagram omluvil útočník Sparty Jan Kuchta, o den později se přidal Jakub Brabec a jako poslední svou omluvu zveřejnil Vladimír Coufal. Právě obránce West Hamu po incidentu média a fanoušci nejčastěji zmiňovali jako toho, který svým chováním nejvíce překvapil. Zároveň je z celé trojice nejhůře nahraditelným hráčem.

„Udělal jsem obrovskou chybu, kterou si budu vyčítat do konce života. Poprvé v životě jsem porušil zásady, ve které jsem celou kariéru věřil a striktně je dodržoval,“ uvedl Coufal na svém Instagramu.

„Vždycky jsem si zakládal na profesionálním chování, což jsem teď porušil. Touhle chybou jsem se připravil o krásný zážitek s týmem, což postup na Euro bezesporu je. Všichni, kdo mě znají, ví, že tohle je pro mě trest nejvyšší," dodal Coufal a nezapomněl poblahopřát svým reprezentačním spoluhráčům.

O dalším osudu všech tří hříšníků z Olomouce pravděpodobně rozhodne nový reprezentační trenér. Toho musí FAČR jmenovat poté, co Jaroslav Šilhavý spolu s celým realizačním týmem po kvalifikaci na Euro oznámil svou rezignaci. Jméno jeho nástupce by mělo být známo nejpozději v lednu.

Omluva Vladimíra Coufala na Instagramu

Autor: Ota Černý

Související

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

profimedia-0866492063.jpg
Fotbal

Sparta je titulu ještě blíž

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

profimedia-0862122642.jpg
Fotbal

Kuchta vystřelil třetí finále v řadě