pondělí 20. května 2024

Vítkovice i Pardubice sehrají odvetu v Lize mistrů

Vítkovice i Pardubice dnes sehrají postupovou bitvu o semifinále Ligy mistrů. Oba týmy musí dohánět manko.

Brankář Klimeš zasahuje proti hráči Rapperswillu

Brankář Klimeš zasahuje proti hráči Rapperswillu
Zdroj: Profimedia

  • Brankář Klimeš zasahuje proti hráči Rapperswillu
  • Zdroj: Profimedia

Vítkovice před týdnem ve Švýcarsku prohrály těsně 2:1. V utkání se nejdříve dostaly do vedení, ale domácí Rapperswill dokázal ještě během první dvacetiminutovky stav otočit a vedení uhájil až do konce zápasu.

Rapperswil v posledním utkání švýcarské ligy dokázal porazit Lausanne, ale i přes zisk bodů se drží stále na předposledním místě. Vítkovice v extralize poslední dva zápasy vyhrály a pomalu nabírají hokejové sebevědomí. Postup do semifinále Ligy mistrů by jim sebevědomí pomohlo zvýšit ještě více. V domácím prostředí k tomu bude mít Ridera ideální podmínky.

„Budeme čerpat z toho posledního zápasu, co jsme hráli u nich. Ta série je za nás samozřejmě pořád hratelná. Rapperswil je těžký soupeř, jsou silní na kotouči, hrají aktivně, forčekují, ale i my jsme tam u nich měli šance. Jednu velkou v závěru, pokud si dobře pamatuju a měli jsme možnost získat remízu, ale nebyli jsme schopní to tam protlačit. Takže hratelné to je a my se svou šanci porveme,“ řekl na klubovém webu trenér Veber.

Dynamo odletělo do země tisíce jezer již v pondělí. Pardubicím se první domácí zápas příliš nevyvedl. S finským týmem Lukko Rauma prohrály 4:6. Pardubickému týmu se zvláště nepovedla první třetina. Po ní prohrávalo Dynamo už 0:4. Pardubice se i přes nepříznivý výsledek pokusí o postup do semifinále. Svěřenci Václava Varadi nemají ve finské Raumě co ztratit.

„Super bylo, že jsme se vrátili do zápasu přesilovkovými góly, to byl impuls pro ten tým, že jsme drželi furt nějaký kontakt. Bohužel jsme dostali na 5:2 a potom na 6:2, ale myslím, že třetí třetina z našeho pohledu nebyla úplně špatná, měli jsme tam pohyb, dokázali jsme soupeře přebruslit a zatlačit v útočném pásmu. Dali jsme z toho dva góly, což je super. Výsledek 6:4 je samozřejmě prohra, ale furt druhý zápas o něco hrajete a my se na to připravíme a budeme v tom zápase lepší,“ sdělil na pardubickém Zadina.

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

Adam Musil v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

K Tygrům se vrací Musil

Chad Yetman v dresu švédského týmu
Hokej Tipsport ELH

Vítkovice ohlásily další posilu, tentokrát Kanaďana Yetmana