pondělí 20. května 2024

Vesmírníček. Když vědec napíše knihu pro děti, hned je z toho bestseller

Pokud se vám nechce zodpovídat všetečné dětské otázky o vesmíru a přírodních zákonitostech, můžete sáhnout po knize. Vesmírníček je prý tou pravou.

Vesmírníček

Obliba Vesmírníčku je mezi dětmi vysoká.
Zdroj: Facebook

  • Obliba Vesmírníčku je mezi dětmi vysoká.
  • Zdroj: Facebook

70 otázek a odpovědí a spousta námětů, nad čím přemýšlet před spaním, tak tvůrci popisují zajímavou dětskou knížku Vesmírníček, která se stala bestsellerem mezi dětskou literaturou posledních měsíců. Její autor Petr Brož i ilustrátorka Lucie Škodová zodpovídají řadu neobytných dětských otázek a rodiče tak mají alespoň chvilku na oddech od věčného proč.

Příběhy popisují základní otázky týkající se vesmíru a přírodních zákonitostí: Proč to v noci na nebi tolik září? Jak najdeme na nebi Mezinárodní vesmírnou stanici? Proč má Měsíc tmavé a světlé fleky? Jak se člověk dostal na Měsíc? Proč si Měsíc ukuchtil zrovna takové horniny? Jak se dá spatřit odvrácená strana Měsíce? Proč má Venuše tak hustou atmosféru? Jak bychom mohli na Venuši žít?

Autor knihy Petr Brož je vědec zabývající se výzkumem sopečné činnosti napříč Sluneční soustavou. Zajímá se zejména o Mars.

Autor: Jan Skala