čtvrtek 16. května 2024

Říjen v kinech: Konec Halloweenu a Rockova spása světa

Říjen bude ve znamení posledního dílu nové trilogie hororového Halloweenu.

Halloween

Sériový vrah Michael Myers z hororové série Halloween.
Zdroj: Universal

  • Sériový vrah Michael Myers z hororové série Halloween.
  • Zdroj: Universal

Desátý měsíc roku bývá v kinech nabitý ambiciózními snímky, které pokukují po oscarové sezóně. Letos je však říjen vyprázdněnější než je zvykem. Dva týdny před svátkem Všech svatých vstoupí do kin závěrečný díl nové trilogie se sériovým vrahem Michaelem Myersem. Film Halloween končí natočil stejně jako předešlé dva díly David Gordon Green, který se bude snažit přivést diváky zpět na svoji stranu po rozporuplném druhém dílu. Premiéra je stanovena na 13. října.

O týden později se Dwayne Johnson představí jako suprácký antihradina Black Adam. Postava z dílny DC Comics je v komiksech často na straně záporáků a je rovnocenným soupeřem pro Supermana. V tomto filmu se Superman objeví maximálně v malé cameo roličce, ale v případě úspěchu by příběh druhého dílu mohl být o souboji těchto dvou velikánů komiksu.

Dne 20. října vstoupí do kin kromě Black Adama i tuzemský historický snímek Il Boemo. Film Petra Václava vypráví o nejslavnějších českém skladateli druhé poloviny 18. století, Josefu Myslivečkovi. Film v hlavní roli s Vojtěchem Dykem byl uveden na prestižním španělské festivalu San Sebastian a byl za Česko vyslán do boje o nominaci na Oscara.

Autor: Šimon Mitro

Související

Marvel
Světové dny

Den superhrdinů

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Film a TV Kino

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje

Dwayne_Johnson_2,_2013
Zahraniční

Herec Dwayne Johnson nevyloučil kandidaturu na prezidenta

Oprah a Dwayne Johnson ve videu oznamujícím fond pro obyvatele Maui.
Zahraniční

Oprah a The Rock pomáhají přeživším požáru na Havaji