středa 22. května 2024

Oprah a The Rock pomáhají přeživším požáru na Havaji

Dwyane „The Rock“ Johnson a Oprah Winfrey založili fond, který bude přímo poskytovat finanční podporu lidem na Havaji, kteří byli postiženi požáry na ostrově Maui.

Oprah a Dwayne Johnson ve videu oznamujícím fond pro obyvatele Maui.

Oprah a Dwayne Johnson ve videu oznamujícím fond pro obyvatele Maui.
Zdroj: Twitter @TheRock

  • Oprah a Dwayne Johnson ve videu oznamujícím fond pro obyvatele Maui.
  • Zdroj: Twitter @TheRock

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson a moderátorka Oprah Winfrey založili fond, který je určen lidem, jež zasáhl požár na havajském ostrově Maui. Fond má za cíl poskytnout měsíční platby 1 200 dolarů (26 600 Kč) tisícům obětem požárů, které ostrov zachvátil v srpnu. Obě hollywoodské celebrity přispěly deset milionů dolarů na zahájení sbírky a žádají o další příspěvky od veřejnosti.

Při požáru na Havaji zahynulo nejméně 115 osob. Mnoho lidí zůstává i tři týdny po katastrofě nezvěstných. Peníze budou směřovat k lidem, jejichž domovy byly zničeny lesními požáry v oblastech Lahaina a Kula na ostrově Maui. „S těsnou spoluprací s uznávanou poradní radou a podporou ze strany místní komunity bude tento nový fond sloužit jako most, který poskytne hotovost přímo rodinám a jednotlivcům zasažených požárem,“ uvádí sbírka.

Lidé dostanou příspěvek a sami rozhodnou o tom, co potřebují a co potřebuje jejich rodina - to je náš cíl," řekla Oprah ve videu s The Rockem, které bylo zveřejněno na Instagramu. Oprah je částečně trvalou obyvatelkou Maui a The Rock žil na Havaji jako dítě a je z části samojského původu.

Autor: Šimon Mitro

Související

protest pro legalizaci potratů v USA
Zahraniční

Třetina Američanek je pro zákaz potratů

Robert_F._Kennedy,_Jr._(53513232337)
Zahraniční

Kennedy může zamíchat kartami. Jeho podpora podle průzkumů rychle roste

GNx1ovybUAAKHXT
Zahraniční

Kim zase pohrozil sousedům. Do moře vypálil několik střel

441195519_3583166208600396_1703574700175259847_n
Zahraniční

Zelenskyj je zklamán z Ameriky. Celý svět podle něho může za Rusy u Charkova