sobota 18. května 2024

V Dubaji vyroste nejvyšší obytná hodinová věž na světě

Ve městě plném luxusních staveb, přibude do roku 2027 další unikát. Tentokrát Dubaj ozdobí nejvyšší věž s hodinami na světě, která bude sloužit jako luxusní rezidence.

659e051297f8951bcac0b38d_Building Top View

V Dubaji vyroste nejvyšší obytná hodinová věž na světě.
Zdroj: London Gate

  • V Dubaji vyroste nejvyšší obytná hodinová věž na světě.
  • Zdroj: London Gate

Víc než čtyřnásobek výšky londýnského Big Benu bude mít nejvyšší obytná hodinová věž světa, kterou postaví v Dubaji. Stavba s názvem Franck Muller Aeternitas bude měřit 450 metrů, což je ještě o 22 metrů víc než má dosud nejvyšší obytná budova světa Central Park Tower v New Yorku. Zároveň se stane druhou nevyšší hodinovou věží světa po Královské věži s hodinami Makkah v Mekce. Ciferník dubajské věže bude 40 metrů vysoký a 30 metrů široký.

Aeternitas je výsledkem partnerství dubajského realitního developera London Gate a švýcarského výrobce luxusních hodinek Francka Mullera. „Chtěli jsme udělat něco nového, co v Dubaji ještě nebylo. Domníváme se, že hodiny budou vidět ze vzdálenosti šesti kilometrů,“ řekl Tom Hill z London Gate.

Věž bude zároveň i luxusní rezidencí o 106 patrech a 649 bytových jednotkách. Obyvatelé budou mít navíc k dispozici úklidový servis, komorníka a vrátného a celou řadu služeb jako v hotelu.

Budova má být dokončena do roku 2027. Byty mají realitní kanceláře v nabídce už teď. Ceny za jednopokojové jednotky se pohybují v přepočtu od necelých 10 milionů korun.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: London Gate

Související

Nostický palác
Domácí Tipy na výlety

Festival Open House otevře veřejnosti i Nostický palác

Bez názvu
Ostatní

Od luxusních aut k rezidenci. Aston Martin nabízí byty za miliardy

Bez názvu
Zahraniční

Dubaj se uzavřela světu. Oblast znovu sužují vydatné deště

Vizualizace nového mrakodrapu v New Yorku
Ostatní Architektura

Panorama New Yorku se změní. Nový mrakodrap bude stát na Páté Avenue