pátek 3. května 2024

Turisté podle obyvatel Kanárských ostrovů přinášejí víc škody než užitku

Obří protesty chystají na 20. dubna obyvatelé pěti kanárských ostrovů. Chtějí upozornit na problémy, které způsobuje každoroční příval deseti milionů turistů.

Pláž ilustrační.

Pláž ilustrační.
Zdroj: Gran Canaria Info

  • Pláž ilustrační.
  • Zdroj: Gran Canaria Info

Opilci, hlučné večírky, poházené odpadky, kolabující infrastruktura nebo rostoucí náklady na pronájem a koupi domů, kvůli tomu, že pronajímatelé skupují nemovitosti, pronajímají je turistům a vytlačují místní z centra. To jsou jen některé z důvodů, proč obyvatelé Kanárských ostrovů protestují proti turistům, kterých každý rok přicestuje víc než deset milionů. Velkou akci chystají na 20. duben, kdy lidé vyjdou do ulic všech pěti ostrovů – Gran Canarie, Tenerife, Fuerteventury, Lanzarote i La Palmy. Za plánovanými protesty stojí sociální a ekologické skupiny. Motto protestů zní Kanárské ostrovy mají svůj limit. Obyvatelé mimo jiné požadují zavedení turistické daně a omezení letů na populární ostrovy.

Členové hnutí Canarias se exhausta, v překlad Kanárské ostrovy jsou vyčerpané, také oznámili vládě, že kromě protestů zahájí hladovku, pokud se v příštích deseti dnech nezastaví práce na stavbě dvou nových hotelů.

Už v minulých týdnech se na ostrovech začaly objevovat nápisy směřující proti turistům. Stojí na nich Jeďte domů, Moje bída je tvůj ráj nebo Turisté, respektujte moji zemi. Obyvatelé také rozmisťují falešné cedule se zákazy vstupu.

Odpůrci plánovaných protestů poukazují na ekonomický přínos turismu.

Autor: mš, max

Související

GMcG9emW8AAqBB0
Zahraniční

Nepokoje v Gruzii: Demonstranti po policii hází vajíčka, ta pálí vodními děly

chobotnice
Zahraniční Fauna

Velkochov chobotnic má vzniknout na Kanárských ostrovech. Ochránci zvířat bijí na poplach

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

GL6bQhsWcAAsAj1
Zahraniční

Inflace denně požírá Argentině finance. Studenti však protestují proti škrtům