úterý 14. května 2024

Tři oříšky pro Popelku vysílají Němci na Štědrý den sedmkrát

Němci očividně milují Libuši Šafránkovou jako Popelku. O Štědrém dnu mohou koukat jenom na ni.

Tři oříšky pro Popelku.

Tři oříšky pro Popelku.
Zdroj: ČT

  • Tři oříšky pro Popelku.
  • Zdroj: ČT

Iritují vás vánoční pohádky, které každý rok vysílají stanic znovu a znovu? Buďte rádi, že nežijete v Německu. V Česku se většina vánočních klasik odvysílá jednou, maximálně dvakrát, v Německu tenhle přístup neplatí.

Zatímco u nás Tři oříšky pro popelku uvede Nova pouze ke štědrovečernímu rozbalování dárků a odpoledne na Štěpána, tak Němci mohou Libuši Šafránkovou sledovat od rána až do večera. Během Štědrého dne ji v Německu odvysílá sedm stanic a to tak, že se časy navzájem nekryjí. Takže si ji Němci mohou vychutnat od osmi hodin ráno, dále třikrát během odpoledne a pak ještě třikrát večer.

Německým stanicím ale maraton Popelky během 24. prosince nestačil. Popelku vysílaly i v období 27. listopadu až 18. prosince a to celkem pětkrát. Kromě Štědrého dne ji dvě stanice uvedou na Boží hod a další dvě stanice na Štěpána. Tím však výčet stále nekončí. Následuje v programu i na Silvestra a na Nový rok. A ani po novém roce nebudou mít Němci klid, jelikož ji budou mocí vidět na stanici BR Fernsehen i šestého ledna.

Od 27. listopadu do 6. ledna byly Tři oříšky pro Popelku v německém programu celkem devatenáctkrát. Tohle Popelkové bláznovství není žádnou novinkou, v loňském roce si ji Němci mohli vychutnat celkem osmnáctkrát.

Autor: Šimon Mitro

Související

Shelf_Cloud_4_8_2013_(146961335)
Domácí

Bouřky z Německa dorazí i do České republiky. Jejich intenzita bude menší

grunheide
Zahraniční Video

Extrémisté vzali gigafactory Tesly útokem, německá policie má vodní děla

cznmcy1wcml2yxrll3jhd3bpegvsx2ltywdlcy93zwjzaxrlx2nvbnrlbnqvbhivcgqxos0zltm5odyyys5qcgc
Zahraniční

Staré rezavé větrníky zůstanou navěky. Němci je prohlásí technickými památkami

dálnice
Cestování

Víme, jaké jsou dálniční poplatky v Evropě, a kde se jim dá vyhnout