sobota 27. července 2024

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

Mladý cizinec svého otce zabil ve stavu, kdy byl kvůli požití alkoholu a drog nepříčetný. Proto se nakonec nezpovídal z vraždy, ale pouze z opilství.

justice

Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
Zdroj: Pexels

  • Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
  • Zdroj: Pexels

Silně opilý a nadopovaný pervitinem ubodal 31letý Ukrajinec loni v březnu svého otce a následně zaútočil i na svou matku, kterou nožem zranil. Za to si cizinec dnes u Krajského soudu v Olomouci vyslechl trest v podobě osmi let vězení. K činu, který se stal v Tovačově na Přerovsku, se obžalovaný doznal, i když tvrdil, že si nepamatuje, proč se to všechno stalo.

Kvůli tomu, že byl útočník pod vlivem návykových látek, přehodnotil soud původní kvalifikaci vraždy a pokusu o ní pouze na opilství, což automaticky vedlo k zařazení do jiné trestní sazby. Podle státní zástupkyně byl obžalovaný ve stavu akutní intoxikace, která u něho vyvolala akutní psychotickou poruchu. Soud rovněž přihlédl ke skutečnosti, že Ukrajinec dosud nebyl na českém území trestaný.

Poté, co útočník vystřízlivěl a viděl, co způsobil, zhroutil se. Od začátku pak spolupracoval s vyšetřovateli. Otce bodnul celkem čtyřikrát, z toho dvakrát přímo do srdce. Smrtícímu útoku předcházela mezi oběma aktéry ostrá hádka. Útočníkova matka se k činu připletla náhodou, obžalovaný ji při tom zasadil jednu ránu do boku. Napadená se pak na policii i před soudem svého syna zastala.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0815402705
Zahraniční

Němci se začínají otáčet k Syřanům zády. Už jim nechtějí udělovat azyl

GTQERGiXYAEHPx6
Krimi

Policista zastřelil neozbrojenou černošku. V Americe se znovu zvedá vlna protestů

profimedia-0891875253
Krimi

Za smrt dvou dětí na nelegálních závodech potrestal soud ženu doživotím

peterk555555
Domácí Video

Dezoláti opět na scéně: Obžalovaní museli ze soudní síně, sotva otevřeli pusu