sobota 18. května 2024

Tři mrtví po rodinném obědě s jedovatými houbami. Hostitelka je vyšetřována pro vraždu

Na rodinném obědě byl servírován pokrm s jedovatými houbami. Návštěva zemřela, zatímco hostitelka s dětmi přežila. Policie vyšetřuje, zda šlo o vraždu, či nehodu.

Mochomůrka zelena

Mochomůrka zelena
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Mochomůrka zelena
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Klidné australské městečko zasáhla tragédie. Po rodinném obědě zemřeli tři hosté a jeden je ve velmi vážném stavu v nemocnici. Policie vyšetřuje, zda šlo o důkladnou vraždu s pomocí jedovatých hub, či neúmyslné zavinění. Podivností na případu je především fakt, že otráveni houbami byli všichni hosté vyjma hostitelky a jejích dětí.

Po inkriminovaném obědě hosté vážně onemocněli a tři z nich po několika dnech zemřeli. Podle policie byly symptomy hostů srovnatelné s otravou mochomůrkou zelenou. „Vražednou“ hostinu připravila Erin Patterson (48) pro svou tchýni s tchánem a nevlastní tetu se strýcem dne 29. července. Policie Patterson propustila bez obvinění a nyní probíhá další vyšetřování.

Patterson se slzami v očích sdělila novinářům, že je „zničena smrtí svých blízkých.“ Prohlásila, že nic neudělala. „Byli to jedni z nejlepších lidí, jaké jsme kdy potkala. Tchýně byla jako maminka, kterou jsem nikdy neměla.“ Na otázky novinářů ohledně původu hub nebo jídel, která podávala hostům, Patterson nereagovala.

Po rodinném obědě „onemocněli“ pouze hosté. Pattersonová a její dvě děti, které byly přítomny na obědě, neměly zdravotní komplikace. Policie se domnívá, že dětem bylo podáno jiné jídlo než ostatním hostům.

Mezi hosty na obědě byli Gail Pattersonová (70 let), její manžel Don Patterson (70 let) a sestra Heather Wilkinsonová (66 let). Druhý den po obědě byli převezeni do nemocnice v Melbourne, o pár dní později všichni tři zemřeli. Manžel Heather Wilkinsonové, Ian Wilkinson (66 let), který se také zúčastnil oběda, je v nemocnici v kritickém stavu a čeká na transplantaci jater.

Simon Petterson, bývalý manžel hostitelky, se v australských médiích nechal slyšet, že je přesvědčen, že se ho Erin pokusila v minulosti otrávit.

Autor: Šimon Mitro

Související

Varg Vikernes dnes tvoří ve Francii, kam utekl před obřím dluhem Norsku.
Hudba

Vrah Varg Vikernes vytvořil v exilu soundtrack ke své deskové hře

shark 2
Zahraniční Technologie

USA a Austrálie odhalila revoluční bojové mořské drony. Vypadají jako žralok a rejnok

justice
Krimi

Ubodal otce, zranil matku. Dostal osm let vězení za opilství

mexická policie
Zahraniční

Další mrtví v Mexiku. Při střelbě v centru města zemřelo osm lidí