neděle 28. dubna 2024

Strach nejen kvůli Rusku. Francii děsí i záhadná videa se sekáním hlav

Francouzskými školami obchází strašák v podobě videí, které ukazují sekání hlav a vyzývají k teroristickým útokům. Případem se zabývá pařížská policie.

840388847_26381fa810_b

Francouzská policie vyšetřuje záhadné emaily ve školách vyzývající k terorismu.
Zdroj: Flickr

  • Francouzská policie vyšetřuje záhadné emaily ve školách vyzývající k terorismu.
  • Zdroj: Flickr

Když francouzský premiér Gabriel Attal v neděli vyhlašoval nejvyšší stupeň pohotovosti, kterým se rozumí bezprostřední hrozba teroristického útoku, zdůvodnil to tím, co se stalo v pátek večer v Moskvě, kdy džihádisté z organizace Islámský stát podnikli krvavý útok na koncertní halu na okraji hlavního ruského města. Dále pak zmínil "hrozby, který je naše země vystavena", které však blíže nespecifikoval.

Jistě mezi ně patří záhadná videa, která se v posledních dnech rozšířila v pařížských školách, nabádající k teroristickým útokům a ukazující stínání hlav, což byla před deseti lety praktika, kterou na svou, do té doby nevídanou brutalitu, upozornil právě Islámský stát. O šíření tohoto druhu videí už informovalo francouzské ministerstvo školství.

Tato videa se šířila prostřednictvím interních emailů škol, softwaru Pronote, který používá ministerstvo a digitální platformy ENT, která slouží k komunikaci mezi učiteli, studenty a jejich rodiči. Minulý týden také několik pařížských škol obdrželo anonymní výhrůžky bombovým útokem ve jménu Alláha.

Autor: Jan Skala

Související

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

profimedia-0867474369
Zahraniční Video

Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy

720x405
Domácí

Zeman už neprezidentuje, dalšímu povýšení Koudelky nestojí nic v cestě

Joe_Biden_(48651174447)
Zahraniční

Biden podepsal. Ukrajina může očekávat pomoc už v následujících hodinách