Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy

Zabijte všechny Židy! Vypalte Tel Aviv do základů. Domov pro Židy je na dně oceánu – To jsou jen některá ze slov, která padají na protestech studentů amerických univerzit.

profimedia-0867474369

Ať žije intifáda! Jedno z typických hesel propalestinských demonstrantů.
Zdroj: Profimedia

  • Ať žije intifáda! Jedno z typických hesel propalestinských demonstrantů.
  • Zdroj: Profimedia

Studenti se obvykle maskují šátky a tmavými brýlemi. Vyzývají ke globální intifádě, tedy k ozbrojeným střetům s Izraelci nebo k teroristickým útokům na ně. Jejich oblíbeným heslem je motto Hamásu Od řeky k moři Palestina bude svobodná. Propalestinské demonstrace na podporu teroristického Hamásu zasáhly desítky univerzitních kampusů ve Spojených státech, v noci na dnešek vypukly i v Evropě, na půdě pařížské univerzity.

Bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani upozornil na síti X na fakt, že řada z protestujících ani netuší, proč se demonstrací účastní a sdílel video, kde na otázku Proč protestujete? Jedna ze studentek odpovídá: " Nevím. Ale jsem si docela jistá, že jde o něco, co se týká Izraele.“

Jiná studentka zase stojí před lidmi s izraelskými vlajkami a drží ceduli se šipkou, která na ně směřuje. Al-Qasam, příští cíl. Al-Qasam je vojenské křídlo Hamásu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu řekl, že mu dění na univerzitách připomíná jednání nacistů ve třicátých letech. "To, co se děje v amerických univerzitních kampusech, je strašné. Antisemitské davy ovládly přední univerzity. Vyzývají ke zničení Izraele. Útočí na židovské studenty. Připomíná to, co se dělo na německých univerzitách ve třicátých letech. Je to nehorázné,“ uvedl na síti X.

Podle texaského guvernéra Grega Abbotta patří protestující na Texaské univerzitě do vězení. "Antisemitismus nebudeme v Texasu tolerovat," upozornil. Policie proti protestujícím zasáhla na mnoha místech, zatkla desítky účastníků propalestinských akcí.

Na řadě míst ve Spojených státech se propalestinští studenti střetli s policií, desítky jich skončily s pouty na rukou.

Související

sonda4
Zahraniční Video

Teroristé zfanatizovali studenty univerzit v USA, Evropě, Asii i Austrálii

GMpZDMOXwAERcfd
Zahraniční

Střídání znepřátelených armád. Místo Američanů jsou na téže základně Rusové

profimedia-0869769174
Zahraniční

Biden označil Japonsko a Indii za xenofobní země

437957560_986527212833099_3854217920731582617_n
Zahraniční

Evropa otevřela dveře džihádu, tvrdí Trump. Očekává spor s Londýnem i Paříží