čtvrtek 2. května 2024

Sparta uplatnila opci na další ze svých opor

Fotbalová Sparta pokračuje v podepisování dlouhodobých kontraktů se svými klíčovými hráči. Nejnověji uplatnila opci na brankáře Vindahla.

Peter Vindahl se stává kmenovým hráčem Sparty.

Peter Vindahl se stává kmenovým hráčem Sparty.
Zdroj: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

  • Peter Vindahl se stává kmenovým hráčem Sparty.
  • Zdroj: Rusinova Maria / CNC / Profimedia

Gólman Peter Vindahl se stal oficiálně hráčem pražské Sparty. Letenský klub na svou brankářskou jedničku uplatnil opci a získal ho tak z nizozemského AZ Alkmaar na stálo.

Šestadvacetiletý Dán fotbalově vyrůstal v akademii Nordsjællandu, s nímž okusil i dánskou nejvyšší ligu. Odtamtud zamířil do Nizozemska, konkrétně do Alkmaaru, kde odchytal 48 soutěžních utkání. Přes hostování v Norimberku se pak loni v létě dostal až do Sparty, kde se výrazným způsobem podepsal pod suverénním podzimem.

Jeho silnou stránkou je jistá rozehra, ale za Spartu si už připsal také řadu důležitých zákroků a celkem dvanáct čistých kont. Z toho devět ve Fortuna lize, díky čemuž vládne této statistice.

Pro Spartu a jejího sportovního ředitele Tomáše Rosického je tak logické, že si služby dánského dlouhána pojistila víceletým kontraktem.

„Je příjemné vědět, že Praha na nějaký čas zůstane mým domovem. Musím ale říct, že se tu cítím jako doma už od prvního dne. Kluci mě hned vzali mezi sebe. Od začátku jsem součástí jedné velké rodiny a neočekávám, že by se v tomto ohledu mělo něco měnit. Jsem opravdu šťastný,“ uvedl pro klubový web Vindahl.

Autor: Ota Černý

Související

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo

Útočník Tomáš Chorý a sportovní manažer Daniel Kolář.
Fotbal Fortuna Liga

Plzeň si pojistila služby dalšího klíčového hráče