čtvrtek 9. května 2024

Souček se dohodl s West Hamem na nové smlouvě

Fotbalista Tomáš Souček podepsal s londýnským West Hamem nový čtyřletý kontrakt.

Tomáš Souček je West Hamu spokojený

Tomáš Souček je West Hamu spokojený
Zdroj: whufc.com

  • Tomáš Souček je West Hamu spokojený
  • Zdroj: whufc.com

Osmadvacetiletý reprezentační záložník Tomáš Souček oznámil podpis nové smlouvu s londýnským West Hamem, v jehož barvách kope od jara 2020. Novou smlouvou si kladiváři jeho služby pojistili až do roku 2027.

Do Anglie šel Souček z pražské Slavie původně na hostování, ale v létě z toho byl přestup za rekordních 521 milionů korun.

Kapitán české reprezentace se brzy stal důležitou postavou West Hamu a v minulé sezóně se významně podílel na zisku titulu v Evropské konferenční lize. Celkem za londýnský celek odehrál 182 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal 30 gólů. Poslední přidal minulý týden proti Arsenalu.

„Jsem velmi šťastný, že jsem podepsal novou smlouvu a že zde mohu pokračovat ve své kariéře. Od mého příchodu do West Hamu United uplynuly čtyři roky a já si užívám každý okamžik. Cítím, že fanoušci zde oceňují mou práci,“ řekl Souček k podpisu nové smlouvy.

Radost měl ze Součkovy nové smlouvy i trenér West Hamu David Moyes: „Tomáš tu odvedl skvělou práci, pomohl nám vyhnout se sestupu, když sem v roce 2020 poprvé přišel, a od té doby se významně podílel na našem pokroku a úspěších, kterých jsme dosáhli.

Je to vzorný profesionál, na hřišti pokaždé odevzdává naprosto všechno a je to nesmírně oblíbená postava, kterou milují hráči, zaměstnanci i všichni v klubu,“ uvedl Moyes pro klubový web.

Prodloužení smlouvy se na Nový rok dočkal také Součkův spoluhráč Vladimír Coufal, ten ale z nových podmínek nadšený není a mluví se o jeho možném konci ve West Hamu.

Autor: Ota Černý
Zdroj: whufc.com

Související

Dominik Pavlát přišel do Pardubic na závěr sezony.
Hokej Tipsport ELH

Pavlátovo kratičké působení v Pardubicích je u konce

David Moyes se loučí s West Hamem.
Fotbal Premier League

Trenér Moyes končí ve West Hamu

Jakub Málek chytal i za reprezentaci.
Hokej NHL

Gólman Málek míří do zámoří

Čas Luboše Kozla v Liberci se naplnil.
Fotbal Fortuna Liga

Další změny v Liberci, trenér Kozel končí