středa 15. května 2024

Slovenské volby pohledem sázkových kanceláří

Nejvyhrocenější volby na Slovensku se kvapem blíží. Ani sázkové kanceláře jasně nenapoví, jak bude povolební situace na Slovensku vypadat.

profimedia-0805971037

Předvolební kampaň na Slovensku.
Zdroj: Profimedia

  • Předvolební kampaň na Slovensku.
  • Zdroj: Profimedia

V sobotu 30. září rozhodnou Slováci o svém dalším směřování. Předvolební kampaň se zvrhla ve fyzické potyčky a čím dál větší radikalizaci Roberta Fica i dalších stran. Vyhrocenost celé situace neusnadňuje práci sázkovým kancelářím, které vysokými kurzy naznačují, že ani ony úplně netuší, co se Slovenskem bude.

Podle Tipsportu má Robert Fico největší šanci stát se premiérem, kurz má 2.10. Nemalou šanci má ovšem i lídr strany Progresívne Slovensko Michal Šimečka s kurzem 2.85. Třetí nevětší šanci má předseda Hlasu a bývalý premiér Peter Pellegrini s kurzem 4.0. Sázkaři ke dni 20. září nejvíce peněz vsadili na Fica a to přes půl milionu korun, na Šimečku a Pellegrinniho bylo na každého vsazeno přes 130 tisíc korun. Ostatní potenciální kandidáti na premiéra mají extrémně vysoké kurzy, například na bývalého premiéra Igora Matoviče je kurz 200.0.

V rámci volební účasti je podle sázkových kanceláří nejpravděpodobnější účast 63,01 procent a více (kurz 1.20), v případě 66,01 procent a více už je kurz 1.84 a u účasti nad 67 procent už 2.16. Bookmakeři si také nejsou zcela jistí, zda dostane víc hlasů Smer či Progresívne Slovensko. V duelu, kdo získá více hlasů, mezi Smerem a Progresívným Slovenskem vede Smer s kurzem 1.67 oproti 2.05.

Nejpravděpodobněji se do slovenského parlamentu dostane osm subjektů. Na méně než devět je kurz 1.15. Kompletní přehled kurzů pro slovenské volby najdete zde.

Autor: Šimon Mitro

Související

contents_gallery_special_3_zoom_207
Ekonomika

Česká republika vymění s Ázerbájdžánem houfnice za plyn. Zájem má i Slovensko

Jaderná elektrárna Jaslovské Bohunice
Zahraniční Slovensko

Slovensko chce nový jaderný blok. Ministryně ruskou technologii odmítá

dálnice
Cestování

Víme, jaké jsou dálniční poplatky v Evropě, a kde se jim dá vyhnout

GNDDsXKXEAADqOT
Domácí

Oslavy konce války vzali politici po svém. Fico káral EU, Pavel s Fialou Rusko