Šestnáctá prohra v řadě, kladenští fanoušci se bouří

Hokejisté Kladna prohráli v dohrávaném utkání 16. kola extraligy s Vítkovicemi 0:4. Ve vyhroceném utkání nadělili rozhodčí tři tresty do konce utkání.

Transparent nespokojených kladenských fanoušků

Transparent nespokojených kladenských fanoušků
Zdroj: Profimedia

  • Transparent nespokojených kladenských fanoušků
  • Zdroj: Profimedia

Hokejisté Kladna hostili na domácím ledě hráče Vítkovic. I další vzájemný duel během krátké doby vyzněl lépe pro Vítkovice. Hosté začali na ledě Kladna pěkně zostra, prosadit se ale dokázaly až těsně před první sirénou. Patrik Zdráhal propálil gólmana Mitense.

Vítkovičtí hráči pokračovali v tlaku i ve druhé třetině. Ridera využila přesilovou hru a Roberts Bukarts poslal hosty do dvougólového vedení. Domácí se snažili hrát agresivně a vstřelit gól, ale šance si vytvářeli spíše hosté.

Kladno do poslední dvacetiminutovky vstoupilo skvěle, ale paradoxně se z gólu radovali opět hosté. Rihards Bukarts střelou z mezikruží překonal Mitense, 0:3. V 51. minutě došlo před vítkovickou střídačkou k šarvátce. Šoustal seknul domácího Ticháčka, který mu to oplatil a zapojil se i domácí Nemčík, který srazil k zemi Šoustala. Nemčík byl potrestaný za bitku trestem do konce zápasu. Zanedlouho dostal ten samý trest Frolík za sekání na Raskoba.

Kladno inkasovalo ještě jednou v 57. minutě po střele Petera Kriegera. Kladenští hokejisté psychicky neunesli závěr utkání. Bláha fauloval Zdráhala, kterého šel bránit Percy a došlo opět k šarvátce. Navíc necelé dvě minuty před koncem dostal domácí Babka trest do konce utkání za napadení rozhodčího.

Kladno prohrálo už pošestnácté v řadě a je stále blíže baráži o udržení. Nespokojení jsou i kladenští fanoušci, kteří vyvěsili transparent proti majiteli klubu Jaromíru Jágrovi. Duel sledovalo jen 1407 diváků.

RYTÍŘI KLADNO – HC VÍTKOVICE RIDERA 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. P. Zdráhal (L. Kovář, Barinka), 28. Ro. Bukarts (P. Zdráhal), 44. Ri. Bukarts, 57. Krieger(Lakatoš, Chlán)

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Beránek, MS Praha Norskoprofimedia-0872075517.jpg
Hokej MS Praha

Nejdřív trápení, nakonec Češi houževnaté Nory v euforické atmosféře udolali

Hráči Švédska zvítězili nad USA
Hokej MS v hokeji 2024

Švédsko v souboji hokejových velikánů porazilo USA

Česká reprezentace na tréninku před šampionátem
Hokej MS v hokeji 2024

Začíná hokejový šampionát, přinášíme program českého týmu