čtvrtek 9. května 2024

Šéfové sociálních sítí vypovídali před Senátem kvůli ochraně nezletilých

Matka tragicky ztratila dceru kvůli sociálním médiím. Senátoři volají po regulaci a předvolali si ředitele sociálních sítí.

sociální sítě

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Tammy Rodriguez ztratila svou 11letou dceru, která spáchala sebevraždu poté, co se stala obětí sexuálního vykořisťování predátory na sociálních sítích. Rodriguez vypovídala, že vztah její dcery se sociálními médii „začal velmi nevinně“. Postupně se však věci vymkly kontrole. Po Selině smrti zjistila, že měla sedm účtů na Instagramu a byla kontaktována muži, kteří ji chtěli zneužít.

Americký Senátní justiční výbor povolal výkonné ředitele TikToku, Snapchatu, Mety, X a Discordu, aby vypovídali o jejich „selhání v ochraně dětí na jejich sociálních sítích“. Senátoři chtějí prosadit rozsáhlou regulaci a změny v zákoně, který chrání většinu technologických gigantů před žalobami uživatelů.

Společnost Meta, provozující Facebook, Instagram a WhatsApp, a Snapchat tvrdí, že se snaží chránit teenagery na svých platformách. Rodriguez trvá na jejich odpovědnosti za ztrátu své dcery a podala na ně žalobu s podporou centra pro oběti sociálních médií a zdůrazňuje potřebu větší odpovědnosti a bezpečnosti dětí na internetu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Taylor Swift
Hudba Sociální sítě

Hudba Taylor Swift je opět na TikToku

406326659_1700425100422345_7889982957713546924_n
Domácí

Novotný nastavil novou mez sprostoty. Zaútočil na Slováčka i nemocnou dceru

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

7145088569_ae1f7253d8_b
Ostatní Zajímavosti

Láhev vína zdarma při odložení mobilu, láká návštěvníky italská restaurace