Rulík oznámil nominaci na Švýcarské hry

Trenér národního týmu Radim Rulík oznámil nominaci na druhý turnaj ze série Euro Hockey Tour. V týmu se objeví dva nováčci, chybět nebude Roman Červenka.

Radim Rulík na tiskové konferenci

Radim Rulík na tiskové konferenci
Zdroj: ceskyhokej.cz

  • Radim Rulík na tiskové konferenci
  • Zdroj: ceskyhokej.cz

Rulík nominoval patnáct útočníků, deset obránců a dva brankáře. Z toho je patnáct hráčů z domácí Tipsport extraligy, šest hokejistů z finské ligy, tři hráči ze švédské soutěže a další tři ze švýcarské ligy.

„Chceme pokračovat v systému hokeje, který jsme hráli v listopadu. To jsme deklarovali už předem. Chceme zabudovat další hráče, ať vidíme, jak ho budou zvládat,“ řekl na tiskové konferenci Rulík.

V týmu se objeví dva nováčci. Obránce Mikuláš Hovorka z Českých Budějovic a útočník Jakub Rychlovský z Liberce. Nejzkušenějším hráčem je opět Roman Červenka. Kapitán české reprezentace odehrál za národní tým 192 utkání a vstřelil 53 gólů.

Přípravný kemp začne v pondělí 11. prosince v Praze. První zápas odehraje česká reprezentace v rámci break-out game v pražské O2 areně ve čtvrtek 14. prosince proti Finsku. Poté se přesunou do Curychu, kde v sobotu odehrají zápas proti domácím hokejistům. V neděli se postaví proti týmu ze Švédska.

Nominace české reprezentace na Švýcarské hokejové hry 2023:

Brankáři: Will Roman (HC DYNAMO PARDUBICE), Pavlát Dominik (HC ŠKODA PLZEŇ)

Obránci: Ticháček Jiří (Rytíři Kladno), Zábranský Libor (Porin Ässät), Jandus Martin (Kärpät Oulu), Galvas Jakub (Malmö Redhawks), Mašín Dominik (Ilves Tampere), Knot Ronald (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Kempný Michal (HC Sparta Praha), Kundrátek Tomáš (HC Oceláři Třinec), Král Filip (Pelicans Lahti), Hovorka Mikuláš (Motor České Budějovice).

Útočníci: Flek Jakub (HC KOMETA BRNO), Lenc Radan (HV71), Řepík Michal (HC Sparta Praha), Kousal Pavel (HC Sparta Praha), Kovařčík Ondřej (Mikkelin Jukurit), Kovařčík Michal (Mikkelin Jukurit), Stránský Matěj (HC Davos), Špaček Michael (HC Ambri Piotta), Voženílek Daniel (HC Oceláři Třinec), Tomášek David (Färjestad BK), Červenka Roman (Rapperswil-Jona Lakers), Rychlovský Jakub (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Filippi Tomáš (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC), Beránek Ondřej (HC Energie Karlovy Vary), Kaše David (HC Litvínov).

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Martin Nečas si prodlouží sezonu na MS.
Hokej MS v hokeji 2024

Potvrzeno, Nečas posílí národní tým

Češi po dvanácti letech naplno bodovali s Dány.
Hokej MS v hokeji 2024

Gólovou přestřelku s Dány naši hokejisté zvládli na výbornou

Gól Matěje Stránského stačil jen na bod.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi na Švýcary nestačili, znovu rozhodovaly nájezdy

Češi narazí na silné Švýcarsko.
Hokej MS v hokeji 2024

Po dvou výhrách čeká Rulíkův tým výzva v podobě Švýcarů