pondělí 6. května 2024

Rulík oznámil nominaci na Beijer Hockey Games

Trenér Rulík překvapil nominací osmatřicetiletého Martina Růžičky. V týmu budou dva nováčci.

Radim Rulík na tiskové konferenci

Radim Rulík na tiskové konferenci
Zdroj: Jan Beneš / Český hokej

  • Radim Rulík na tiskové konferenci
  • Zdroj: Jan Beneš / Český hokej

Trenér české hokejové reprezentace Radim Rulík oznámil na dnešní tiskové konferenci nominaci na třetí turnaj v rámci série Euro Hockey Tour. Trenér Rulík spolu s realizačním týmem vybral na Beijer Hockey Games dva brankáře, deset obránců a patnáct útočníků. Osmnáct hráčů obléká dres některého týmu z Tipsport extraligy. Ostatní hráči působí ve švédské, finské, nebo ve švýcarské lize. V týmu se objevují dva nováčci, brankář Šimon Zajíček a útočník Ondřej Kaše. Překvapením je nominace osmatřicetiletého třineckého útočníka Martina Růžičky.

„On je to vítězný typ. Ač se to nezdá, na titulech v Třinci má obrovský podíl nejen účastí na ledě, ale prací v kabině. Dokáže vybláznit tým ke stoprocentnímu a maximálně obětavému výkonu,“ řekl trenér Rulík během tiskové konference o Růžičkovi.

Čeští hokejisté odehrají všechna tři utkání ve švédském Karlstadu. Ve čtvrtek 8. února se svěřenci Radima Rulíka utkají se Švédskem, v sobotu 10. února s Finskem a v neděli 11. února se Švýcarskem. Český národní tým se sejde už 5. února v Praze, kde proběhne před turnajem přípravný kemp.

Nominace českého týmu na Beijer Hockey Games 2024:

Brankáři: Zajíček Šimon (HC Litvínov), Málek Jakub (Ilves Tampere)

Obránci: Kempný Michal (HC Sparta Praha), Zámorský Petr (HC ŠKODA PLZEŇ), Pyrochta Filip (BK Mladá Boleslav), Košťálek Jan (HC DYNAMO Pardubice), Jandus Martin (Kärpät Oulu), Gazda Daniel (HC KOMETA Brno), Hájek Libor (HC DYNAMO Pardubice), Hovorka Mikuláš (Banes Motor České Budějovice), Galvas Jakub (Malmö Redhawks), Král Filip (Pelicans Lahti)

Útočníci: Beránek Ondřej (HC Energie Karlovy Vary), Rychlovský Jakub (BÍLÍ TYGŘI Liberec), Flynn Oscar (BÍLÍ TYGŘI Liberec), Kaše David (HC Litvínov), Růžička Martin (HC Oceláři Třinec), Kovařčík Ondřej (Mikkelin Jukurit), Kovář Jan (EV Zug), Horák Roman (HC Sparta Praha), Radil Lukáš (HC DYNAMO Pardubice), Bambula Jan (HC Olomouc), Kaše Ondřej (HC Litvínov), Stránský Šimon (Ilves Tampere), Jašek Lukáš (IK Oskarshamn), Kovařčík Michal (Mikkelin Jukurit), Voženílek Daniel (HC Oceláři Třinec)

Související

Trenér Radim Rulík a generální manažer Petr Nedvěd.
Hokej MS v hokeji 2024

Rulík oznámil nominaci na domácí šampionát

Čeští hráči nastoupili v retro dresech
Hokej Betano Hockey Games

Češi prohráli i se Švýcary, v Brně nevyhráli ani jedno utkání

Češi podlehli Švédům 0:2.
Hokej

Rulíkův výběr na Českých hokejových hrách znovu padl

Češi podlehli Finsku.
Hokej

Češi týden před začátkem MS podlehli Finsku