pondělí 20. května 2024

Ronaldo v roce 2023 nastřílel nejvíc gólů a má v plánu to zopakovat

Osmatřicetiletý Cristiano Ronaldo nastřílel v uplynulém roce 54 soutěžních gólů. Překonal tak i Harryho Kanea z Bayernu nebo Erlinga Haalanda z Manchesteru City.

Cristianu Ronaldovi to střílí i v novém působišti

Cristianu Ronaldovi to střílí i v novém působišti
Zdroj: Profimedia

  • Cristianu Ronaldovi to střílí i v novém působišti
  • Zdroj: Profimedia

Portugalská fotbalová legenda Cristiano Ronaldo ani ve svých 38 letech nepřestává překonávat sám sebe a všechny své konkurenty. V uplynulém roce se mu podařilo nastřílet úctyhodných 54 soutěžních gólů, což žádný jiný fotbalista nedokázal.

Ronaldo aktuálně působící v saúdském týmu Al Nassr svůj rekord završil o posledním víkendu roku, kdy jeho tým porazil Al Taawoun 4:1. V aktuálním ligovém ročníku má Ronaldo na kontě 20 branek a jeho tým je v tabulce na průběžném druhém místě.

V počtu vstřelených branek zůstali za Ronaldem i taková jména jako Harry Kane aktuálně působící v německém Bayernu nebo Francouz Kylian Mbappé z PSG, oba mají za uplynulý rok na kontě po 52 soutěžních brankách. Ještě o dvě méně má norský úkaz Erling Haaland z Manchesteru City, který je ale v posledních týdnech zraněný a proto ze závodu o nejlepšího střelce roku vypadl.

„Jsem moc šťastný, byl to pro mě skvělý rok. Dařilo se mi skórovat na klubové i mezinárodní úrovni. Jsem hrdý, že jsem dal tolik gólů a příští rok se o to pokusím znovu,“ řekl Cristiano Ronaldo po svém posledním zápase roku 2023.

Autor: Ota Černý

Související

rychlovlak
Zahraniční

Rychlovlak mezi Madridem a Lisabonem bude jezdit do deseti let

Harry Kane.
Fotbal Liga mistrů

Prokletí trvá. Zase bez trofeje

Mats Hummels rozhodl odvetu proti PSG.
Fotbal Liga mistrů

Dortmund je ve finále Ligy mistrů, soupeře pozná dnes

Kylian Mbappé se proti Dortmundu neprosadil.
Fotbal Liga mistrů

Mbappého PSG se vysněná trofej znovu vzdaluje