pondělí 29. dubna 2024

Radiožurnál je stále nejposlouchanějším rádiem

Radiožurnál má téměř o 100 tisíc posluchačů více než Impuls. Třetí na pásce je Evropa 2.

autoradio

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels

Stanice Radiožurnál zůstává nejposlouchanějším rádiem v České republice. Denně ho poslouchá 778 tisíc lidí. Oproti minulému roku poslechovost klesla o 0,7 procent, stále je však o 92 tisíc posluchačů vyšší než má Rádio Impuls a o 130 tisíc vyšší než Evropa 2. Ještě v roce 2019 vedl žebříček celoplošných rádií Impuls, který měl v letech 2017 až 2020 milion posluchačů denně.

U mladistvých i dospělých do 49 let vede Evropa 2, Radiožurnál kraluje od věkové hranice 50 let. Z nadregionálních stanic se nejvíce daří Rádiu Kiss (460 tisíc posluchačů denně) a sítí Hitrádií (446 tisíc). Hitrádio vede u mladých od 12 do 29 let, zatímco Kiss u lidí středního věku. Ve věkové skupině 50 až 84 let vítězí z nadregionálních stanic Country Rádio a Beat.

Poslechovost rádií je v jednotlivých českých krajích odlišná. Evropa 2 je jedničkou ve Středočeském, Karlovarském, Libereckém a Královéhradeckém kraji. V Plzeňském a Ústeckém kraji naopak vede Blaník. Impuls je oblíbený v jižních a východních Čechách. Hitrádio Orion pak vede v Moravskoslezském kraji.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Radioprojekt 2023

Související

Kavčí_hory_ČT_vstup_1
Domácí

Koncesionářský poplatek vzroste. Nově se bude platit i z mobilu a počítače

podcasty
Ostatní Zajímavosti

Podcasty poslouchají častěji muži a mladí dospělí

Elvis
Hudba Výročí

That´s All Right, Mama! Před 69 lety se Elvis stal králem rock n´rollu

Budova České televize
Domácí

Členy Rady ČT budou vybírat i senátoři