čtvrtek 2. května 2024

Poslední Budějovice přivítají obhájce titulu

Fortuna liga se po reprezentační přestávce vrací. Slovácko přivítá Slávii a Sparta se utká s posledními Českými Budějovicemi.

Kapitán Českých Budějovic Zdeněk Ondrášek diskutuje s rozhodčím.

Kapitán Českých Budějovic Zdeněk Ondrášek diskutuje s rozhodčím.
Zdroj: Profimedia

  • Kapitán Českých Budějovic Zdeněk Ondrášek diskutuje s rozhodčím.
  • Zdroj: Profimedia

Po dvou týdnech reprezentační přestávky se znovu rozběhne nejvyšší česká fotbalová soutěž. V sobotu přivítají Bohemians fotbalisty Jablonce. Oba týmy mají shodný počet bodů, ale zatímco Pražané na jaře spíše ztrácejí, Jablonečtí dokázali zaskočit favorizované Slovácko a výhru si připsali i v dohrávce právě proti Klokanům.

Olomouc z posledních pěti ligových utkání získala jen čtyři body a pět kol před koncem základní části vypadla z elitní nadstavbové skupiny. Zvrátit to bude chtít v utkání se třináctými Pardubicemi.

Poslední český zástupce v evropských pohárech Viktoria Plzeň přivítá Slovan Liberec. Západočeši po výhře nad Spartou cítí šanci ještě promluvit do souboje o titul. Na druhé straně ambiciózní Liberec by se výhrou nad favoritem mohl přiblížit nejlepší šestici. Svěřenci Miroslava Koubka nicméně neprohráli už 11 utkání v řadě.

Sobotní program završí duel Slovácka s pražskou Slávií. Tým Jindřicha Trpišovského v této sezoně hraje už jen o jedinou trofej a tou je ta ligová, v těsném souboji se Spartou si ale už nemůže dovolit zaváhání. Pro Slovácko by případná výhra nad favoritem z Prahy znamenala návrat k povedenému podzimu a potvrzení, že patří do skupiny o titul.

V neděli Baník hostí Teplice a svěřenci Pavla Hapala mají před sebou velkou výzvu. Na jaře totiž vyhrávají pouze venkovní utkání a doma v Ostravě nevyhráli už půl roku. Přesto se drží na pátém místě tabulky a proti Teplicím jsou favority.

Hradec Králové před reprepauzou potrápil vedoucí Spartu, takže proti ligovému nováčkovi z Karviné bude jasným favoritem. Případná výhra by Východočechy mohla vynést ze skupiny o záchranu mezi nejlepších deset.

Mladá Boleslav pod novým trenérem Holoubkem sbírá na jaře body a jistě v tom nehodlá přestat ani v utkání se Zlínem, jenž dělí jen dva body ode dna tabulky. Výhrou by si udrželi své místo ve skupině o titul a snad přilákali i více fanoušků, návštěvnost v Boleslavi je totiž dlouhodobě neuspokojivá.

Šestadvacáté kolo Fortuna ligy uzavře duel prvního s posledním. Pražská Sparta zavítá do Českých Budějovic a přestože bude Brian Priske muset improvizovat na pozici pravého obránce, je o favoritovi nedělního večerního utkání jasno.

Autor: Ota Černý

Související

Fanoušci fotbalové Slavie.
Fotbal

Slavia pyká za své fanoušky, zaplatí přes dva miliony

Sparta zakončí sezonu duelem s Plzní.
Fotbal Fortuna Liga

Přesný program nadstavby už se rýsuje

Jan Bořil prodloužil smlouvu se Slávií.
Fotbal Fortuna Liga

Kapitán Bořil získal ve Slavii smlouvu na další rok

419338827_122110519394175449_5330824926622560290_n
Ekonomika

Křetínský si brousil zuby na britskou poštu. Její převzetí mu ale nevyšlo