úterý 7. května 2024

Pohotovosti ruší nebo zkracují služby, lékaři chtějí až pět tisíc za hodinu

Dětská pohotovost v Uherském Brodě nemá lékaře, celý měsíc bude zavřená. V Pardubicích má potíže zase pohotovost pro dospělé. Za celý leden bude v provozu jen pět dnů. Podobné to je v Tachově a Dvoře Králové nad Labem.

examination-2458540_1280

Ilustrační foto.
Zdroj: pixabay.com

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: pixabay.com

Rodiče s nemocnými dětmi teď musejí namísto nemocnice v Uherském Brodu jezdit do Uherského Hradiště. „Dětská pohotovost bude během měsíce ledna uzavřena, důvodem je nedostatek lékařů. O únorovém zajištění služeb se jedná. Nejbližší pohotovost bude i nadále zajišťována v Uherskohradišťské nemocnici,“ uvedla uherskobrodská nemocnice s tím, že v Uherském Hradišti slouží dětská pohotovost ve všední dny od 17 do 22 hodin, o víkendech a svátcích od osmi do 22 hodin.

Lékaře na pouhých pět dnů se podařilo zajistit pro pohotovosti pro děti a dospělé v Pardubicích. V ostatní dny ji nahrazují jednotlivá nemocniční oddělení. Zatím je v provozu pardubická zubní pohotovost. Její další osud je ale ve hvězdách. Zubaři, kteří tam slouží, totiž požadují 2 500 korun na hodinu. O svátcích chtějí ještě o sto procent víc, tedy pět tisíc korun. Rozpis služeb končí v únoru.

Omezení služeb ohlásila také dětská pohotovost v Tachově, prozatím na půl roku. Ve všední dny je k dispozici od 16 do 21 hodin, o víkendech a svátcích od osmi do 20 hodin. Nejbližší pohotovost pro děti je v ostatních hodinách ve víc než 60 kilometrů vzdálené Plzni anebo v o něco bližším Chebu.

Také ve Dvoře Králové nad Labem se změnila dostupnost dětské pohotovosti. Nově tam lékaři slouží jen o víkendech a svátcích od osmi do 14 hodin.

Související

parní vlak
Domácí Tipy na výlety

O letních prázdninách budou po Pardubicku jezdit parní vlaky

profimedia-0866749890.jpg
Hokej

Pardubice se rozjely, Třinec stojí

profimedia-0866740583.jpg
Hokej

Pardubice se ve finále rozjely

profimedia-0865662752.jpg
Hokej

Pardubice ukázaly svoji sílu