pondělí 29. dubna 2024

Podporuji Donalda Trumpa, řekl Ron DeSantis a odstoupil z volebního boje

Nejvážnější protikandidát Donalda Trumpa v Republikánské straně vzdal boj o prezidentský úřad. Doporučil svým voličům, aby svůj hlas hodili právě Trumpovi.

52252032004_ee795814c3_b

Končí! Ron DeSantis vzdal boj o Bílý dům.
Zdroj: Flickr

  • Končí! Ron DeSantis vzdal boj o Bílý dům.
  • Zdroj: Flickr

Floridský guvernér a nejvážnější soupeř Donalda Trumpa v republikánských primárkách, Ron DeSantis, odstoupil z boje o post šéfa Bílého domu. Informoval o tom na svých sociálních sítích, kam napsal, že nevidí cestu k vítězství a proto v boji končí. Stejně jako další politik, který kandidaturu vzdal, Vivek Ramaswamy, podpořil DeSantis v dalším boji Donalda Trumpa. Ten se stal suverénním vítězem prvních republikánských primárek ve státě Iowa, kde získal 51 procent všech hlasů. Druhý skončil právě DeSantis, který získal o 30 procent méně hlasů. Jediným protikandidátem Trumpa je nyní už jen bývalá velvyslankyně USA při OSN Nikki Haley. Té však průzkumy dávají prakticky nulovou šanci.

Finále voleb příštího amerického prezidenta se uskuteční v listopadu. Analytici předpokládají, že se do něj dostane Donald Trump a současný prezident Joe Biden. Prakticky ve všech předpovědích zaznívá, že si pro vítězství a post hlavy Spojených států jde právě Trump.

Autor: Jan Skala

Související

Donald_Trump_(27150997534)
Zahraniční

Podpora Bidena znovu klesá. Trumpa by nyní volila necelá polovina Američanů

mimino
Zahraniční

V USA se rodí čím dál méně dětí

Medvěd grizzly
Zahraniční Fauna

Medvěd grizzly se vrátí do Washingtonu, kde byl vyhuben

kvalita ovzduší
Zahraniční Klimatické změny

Špatná kvalita vzduchu ohrožuje 131 milionů Američanů