pondělí 20. května 2024

Plíšková poslechla svoje tělo

Postrach ostatních tenistek dohrál kvůli bolavým zádům.

profimedia-0847079393.jpg

Karolína Plíšková v Dauhá.
Zdroj: Profimedia

  • Karolína Plíšková v Dauhá.
  • Zdroj: Profimedia

Finále turnaje kategorie WTA 1000 v katarském Dauhá si Karolína Plíšková nezahraje. Ještě před semifinále proti Polce Šwiatek z turnaje odstoupila kvůli bolesti zad.

„Moje tělo bohužel nemůže soutěžit. Program posledních dvou týdnů byl příliš náročný na to, abych všechny ty těžké zápasy zdravotně ustála,“ napsala na síti X tenistka se šňůrou devíti vítězných utkání.

„Během soboty se dostanu na magnetickou rezonanci. Doufám, že budu brzo zpátky na kurtu. Děkuju vám za veškerou podporu v uplynulých týdnech,“ dodala.

V prohlášení pro WTA uvedla další podrobnosti. „Omlouvám se za odhlášení z turnaje, ale bohužel jsem toho v posledních dnech odehrála moc a moje tělo prostě nereagovalo dobře, zvlášť v noci na pátek po těžkém zápasu s Naomi,“ sdělila den po čtvrtfinále, ve kterém ji Osaka dostala v obou setech až do tiebreaku.

„Cítím, že jsem šla až trochu za hranu, a pak mě strašně bolela záda v bedrech, takže už nejsem schopná soutěžit,“ upřesnila 31letá hvězda, která podle pravidel WTA zůstává neporažená.

Autor: Jakub Holý

Související

Felix Auger-Aliassime.
Tenis

Zranění kosí tenisty v Madridu

Carlos Alcaraz.
Tenis

Proč se mi tohle děje? Alcaraze trápí zranění

GKTS_MmXwAARUGU
Zahraniční

Jednání zkrachovala, hlásí Katar. Mír na Blízkém východě je v nedohlednu

bear_nature_zoo_smile_bear_smile_close_up_bear_refuge_croatia-814015
Zahraniční

Medvěd na Slovensku znovu útočil. Nyní zranil dva muže v pohoří Poľana