čtvrtek 16. května 2024

Peterkové lež je recese, míní státní zástupce. Pobouřil novináře i advokáty

Státní zastupitelství zrušilo stíhání odsouzené dezinformátorky Jany Peterkové za to, že osočila vinohradskou nemocnici, že ji chtěla otrávit.

Jana Peterková

Jana Peterková
Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

  • Jana Peterková
  • Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

„Projev je od začátku do konce nesouvislý, nelogický a zmatený, zachycuje zjevnou nechuť nebo neschopnost autorky udržet a dokončit myšlenku a argumentovat věcně a logicky,“ popsal státní zástupce pro Českou televizi. Řekl také, že výrok považuje za nevhodnou recesi, nadsázku nebo snahu získat pozornost, proto věc odložil.

Na hlavu státního zástupce se ihned snesla vlna kritiky.

"Alkoholička, dezinformátorka a psychicky labilní jedinec, který velmi často úmyslně či neúmyslně končí v nemocnici. Potom vždy doktory obviní z otravy a podobně. Prý recese nebo nadsázka. Tahle neschopnost je soudit nás zničí," zní jeden z názorů na síti X. "Státní zastupitelství bych odložil. Funguje totiž jako recese a musíme ho brát s nadsázkou," míní další komentující. .

"Tohle je velmi nebezpečné! Ona to může reprodukovat svým ovečkám jako potvrzení její takzvané pravdy. Chápu to správně, že teď můžu vyhrožovat žalobci smrtí a pak kdyžtak říct, že to byla recese?" ptá se jiný.

"Tohle jsou přesně ty situaci, kdy lidé přestávají věřit ve fungování státu. Peterková a spol. tím získávají vyšší a vyšší pocit důležitosti a nedotknutelnosti," upozorňuje další. "Vsadím se, že se teď s chutí vysměje všem policajtům a soudcům a bude dál z oveček tahat prachy," uvádí jiný komentující.

Rozhodnutí zarazilo také známé novináře nebo advokáta.

"Nejednotnost, s jakou státní orgány (ne)trestají obchodníky se strachem, kteří mají na sociálních sítích desítky tisíc sledujících a umí je lhaním děsit a loudit z nich peníze, je fascinující. V minulosti byla za podobné výroky Peterková odsouzena," napsal na síti X reportér Seznam Zpráv Lukáš Valášek. "My si to tu prosereme sami. Jako vždycky," přidal se novinář Tomáš Etzler. "Státní zastupitelství je jedna velká recese. Teď mě otrávili," kontroval advokát Karel Jelínek.

O co v případu šlo?

V červnu Peterková v živém vysílání na Facebooku řekla, že se ji ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady pokusili otrávit. Skončila tam po incidentu před soudní síni kde se projednával případ recidivistů Patrika Tušla a Tomáše Čermáka. „Nevím, co do mě v té nemocnici naprali. Dostala jsem pět infuzí. Nevím, čím se mě tam pokusili otrávit, nevím, co ve mně je,“ pronesla po propuštění Peterková.

Nemocnice na ni podala trestní oznámení.

Peterková už má dvouletou podmínku za šíření poplašné zprávy za svá tvrzení o úmrtích lidí po očkování proti covidu-19 nebo o obsazení Česka vojsky NATO. Policie ji ze stejného činu obvinila v srpnu kvůli výroku, že po nástupu prezidenta Petra Pavla stát vyhlásí mobilizaci.

Související

438097231_474824148206744_3862924283786652163_n.jpg
Domácí Video

Zítko: Dvojministr Havlíček nebránil podvodu, bál se, že ho zabijí

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla

Elon Musk
Zahraniční

Musk je vyšetřován brazilským soudem kvůli dezinformacím