čtvrtek 16. května 2024

Peterková zešílela: Pracuje prý pro The Washington Post a je jako Jan Hus

Presstituti a hnojometi, takovými slovy častuje bývalá novinářka a odsouzená dezinformátorka Jana Peterková české novináře, nejvíc v žaludku jí leží Česká televize. Nabyla totiž přesvědčení, že ona jediná zná pravdu a říká ji, zatímco všechna média lžou.

Jana Peterková

Jana Peterková
Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

  • Jana Peterková
  • Zdroj: wiki.paralelnilisty.cz

Že jde o proruské notičky je jasné: Další z dezinformátorů Aleš Svoboda zveřejnil údajný zápis z deníku redaktora České televize, který potvrzuje, že všichni lžou. Je to tentýž Svoboda, který před nedávnem zveřejnil falešnou výpověď údajného policisty o vraždě v Klánovicích.

Peterková to ale vede do absurdna. Takovou kariéru by jí mohl závidět každý novinář. I když ji vyrazili ze všech redakcí včetně Parlamentních listů, o kterých tvrdí, že jsou zpravodajskou agenturou, teď prý intenzivně komunikuje s hlavní editorkou The Washington Post Sally Buzbee a dokonce pro ni natáčí reportáž.

O Buzbee říká, že má Nobelovu či Pulitzerovu cenu, obojí je lež. A o natáčení reportáže také nejde, jen o její klasické video, ve kterém hystericky povykuje a říká nesmysly. Nejspíš už zapomněla, jak se připravuje reportáž. Výsledek natáčení pro americký deník bude ale úplně stejný, jako když svolávala tiskové konference u nás i v polském Lublinu, na které nikdo nepřišel. Před tou poslední se oháněla jménem jakési ruské novinářky, která prý chystá velký materiál. Nikdy žádný nevyšel.

„VŠICHNI HNOJOMETI STYD´TE SE! sALLY BUZBEE, KTERÁ SVŮJ TÝM DOVEDLA ZA MEZINÁRODNÍ ZPORAVODAJSTVÍ k Pulitzerovo ceně, šéfredaktorka WAshington Post ukáže celému světu, co jste za ostudu žurnalistiky! ČT LŽI!“ přesně to nepsala Peterková na svůj Facebook. Text jsme neopravovali. „Čeští hnojometi z ČT LŽI opět překonali svoje hranice!!!! Ne, vy hranice nemáte! Protože největší lež v dějinách je celá ta Vaše prolhaná žumpa lží. Klidně mě upalte jako Jana Husa , ale NEODVOLÁM!“ napsala také.

Už předtím začala úkolovat ty, kteří věří, že Česká republika je firma, aby informovali média o tiskovce plánované na dnešní odpoledne na ministerstvu vnitra. „Drazí Čechoslováci, práce pro Vás, každý si prosím najděte kontakt na jedno zahraniční médium a odešlete tam dnes tento text v Aj. Můžete tam i volat , na volně dostupné linky - např. the Sun, Daily mail, BBC, das Bild, Reuters, the Washington post, Herald...ruské kanály...prostě co nejvíc. Děkujeme moc za Vaši skvělou práci osvobození Československa od tyranie,“ napsala pomateně. Zjevně už zapomněla, jakým způsobem se novináři na tiskovky zvou. Přiložený anglický text je dílem on-line překladače a nedává příliš smysl.

Za vším je snaha Peterkové dokázat, že ona jediná nelže a chce odhalit údajnou pravdu o střelbě na filozofické fakultě. V posledních dnech se tak z Peterkové stala odbornice na policejní práci, taktiku, balistiku a mnoho dalších oborů. Dožaduje se proto vysvětlení, proč odstřelovač nezahájil krycí palbu, aniž by tušila, co krycí palba je. Nesmyslně hlásí, že policejnímu zásahu velel přítomný novinář, pak zase, že velení měl Vít Rakušan. Zázračně odhaluje fotku střelce na fakultě, na které je ale někdo úplně jiný a ve zcela jiné budově. Vysokou školu si plete se základní, když říká, že v týdnu před Vánoci se tam neučí a jsou jen večírky. Vrcholem jejího hyenismu jsou pak výzvy, aby se její příznivci rozjeli do rodin zavražděných studentů a ověřili, co přesně se stalo, protože k žádné střelbě možná ani nedošlo a nikdo nezemřel.

Nápadně tak připomíná rétoriku proruského dezinformátora Aleše Svobody, který zveřejnil údajný zápis z deníku redaktora České televize: „Mnozí z vás se ptáte, proč česká média neinformují o asi největším protestu za poslední dekády v Německu. No ono je to v podstatě jednoduché. Máme zákaz. Už dávno nejsme nezávislým médiem. Nesmíme informovat o protivládních protestech ve "spřátelených" zemích. Máme pokyny. Protivládní protesty na západě? Zákaz!!! Statisíce protestujících na západě? Nepřípustné. Jednotky, nebo desítky protestujících v Rusku? Terno dne. Máme instrukce. Česká vláda, konkrétně ministr Rakušan šel dokonce tak daleko, že zakázal (pardon doporučil) neptat se sousedů ohledně pana K. u jeho sousedů. Ano, rozhovory jsou natočené, ale nesmíme je odvysílat. Divili byste se. Už za covidu jsme měli spoustu reportáží. Kolik jsme jich odvysílali? Myslím těch, co tvrdily opak, než vláda a rádoby experti? Víte sami, nula,“ píše Svoboda, kterému se příhodně přezdívá aLež. Kupodivu ani nesmazal komentáře, které ho upozorňují, že třeba o protestech v Německu psala řada českých médií.

Související

GNjLVkvXQAA0DmW
Zahraniční

Gruzie je na nohou. Nový zákon však nemá základ v Rusku, ale v Americe

438097231_474824148206744_3862924283786652163_n.jpg
Domácí Video

Zítko: Dvojministr Havlíček nebránil podvodu, bál se, že ho zabijí

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

GKdx3uiXgAAgKdN.jpg
Domácí

Nebezpečná dezinformace: Žena věří nesmyslům a vybízí k útokům na letadla