čtvrtek 16. května 2024

Peterková nepřišla k přestupkovému řízení, státní zástupci se jí prý bojí

Přesně takovou reakci očekávala řada lidí poté, co státní zástupce zastavil stíhání odsouzené dezinformátorky Jany Peterkové za tvrzení, že jí ve Vinohradské nemocnici chtěli otrávit.

FyCUWFVWYBQqNk6

Peterková zkolabovala u soudu, pak obvinila nemocnici, že ji chtěla otrávit.
Zdroj: Twitter

  • Peterková zkolabovala u soudu, pak obvinila nemocnici, že ji chtěla otrávit.
  • Zdroj: Twitter

Peterková ještě v noci a evidentně silně opilá živě odvysílala na Facebooku video, ve kterém oznámila akci před ruskou ambasádou. „Schválně jim to vláda a poslanci a senátoři přejmenovali na náměstí Ukrajinských hrdinů. Totální schválnost,“ vykřikovala. Potíž je v tom, že ulici přejmenovala Praha 6.

Na ambasádě chtěla Peterková ve čtvrtek v 11 hodin žádat o politický azyl pro hledaného recidivistu Tomáše Čermáka, který se skrývá před vězením. „On sám někde bloudí na území Ruské federace nebo Běloruska. Podá se to na velvyslanectví ruské federace a na běloruské ambasádě. Bude tady petiční stánek nebo si přineste vlastní dopisy, oni si to přeloží do češtiny, to se nebojte, že by Vladimír Putin neměl dost překladatelů do českého jazyka,“ padal z ní jeden nesmysl za druhým. Proč jde žádat o azyl na ambasádu, když je podle ní Čermák v Rusku a může o něj žádat sám, to nevysvětlila.

„Já jsem tady objednala prostory pro tiskovou konferenci. Potřebujeme oficiálně zveřejnit všechny žádosti o azyl. Já samozřejmě přednesu výzvu k odstoupení Víta Rakušana z funkce ministra vnitra. Musí nám pomoct mezinárodní mocnosti,“ pronesla. A reagovala i na zastavení trestního stíhání. „Dokonce i Česká televize zveřejnila zprávu o tom, že státní zastupitelství odložilo případ údajné otravy ve Vinohradské nemocnici, která se nikdy nestala. Takže to vypadá, že někteří státní zástupci už se bojí, už nechtějí podepisovat ty protiprávní rozsudky, protože ví, že Rakušan bude brzo končit. Já vím, že už se to brzo zlomí,“ řekla. Proč najednou mluví o údajné otravě, která se nestala, když přesně z toho lékaře obvinila, nijak nevysvětlila. A pominula i fakt, že státní zastupitelé žádné rozsudky nepodepisují.

Ve středu dopoledne měla Peterková přijít k přestupkovému řízení, kde se měla projednávat pomluva, které se dopustila. Neobtěžovala se tam přijít. Ani avízovaná akce před ruskou ambasádou, na kterou svolávala všechny vlastence, se nejspíš neodehraje. Možná proto, že Čermáka včera večer zatkla policie v Polsku.

Související

438097231_474824148206744_3862924283786652163_n.jpg
Domácí Video

Zítko: Dvojministr Havlíček nebránil podvodu, bál se, že ho zabijí

pettt.jpg
Domácí

Peterková udělá pro peníze vážně cokoliv, prý na ni zaútočili kyselinou

profimedia-0845796895
Domácí

Tušl prohrál soud, Naxera řeší milost, Tupěna chce peníze na nové advokáty

pet225
Domácí

Důmyslný plán dezolátů: Na ministerskou debatu si chystají otázky a megafony