pondělí 20. května 2024

Pavel navštíví Jihomoravský kraj

Český prezidentský pár zavítá do Jihomoravského kraje. Navštíví obce zasažené tornádem.

Petr Pavel

Prezident Petr Pavel
Zdroj: Facebook Petr Pavel

  • Prezident Petr Pavel
  • Zdroj: Facebook Petr Pavel

Ačkoli je Petr Pavel na pracovní cestě v USA do 22. září, tak si na konec září naplánoval ještě jednu cestu. S první dámou Evou Pavlovou zavítají do Jihomoravského kraje a to ve dnech 26. a 27. září. Cesta započne Krajským úřadem v Brně, kde bude prezident debatovat s hejtmanem Janem Grolichem a primátorkou Brna Markétou Vaňkovou. Následovat bude oběd prezidentského páru s Janem Grolichem a paní Grolichovou.

Odpoledne se Pavel zúčastní odhalení pamětní desky česko-britské spolupráce a návštěvy krále Karla III, které se uskuteční v Technologickém parku Brno. Dále dojde na setkání se zástupci firem, vedením města a kraje a také na setkání se starosty. Na pátou hodinu má naplánovanou návštěvu Punkevní jeskyně. Večer bude završen debatou serveru Seznam Zprávy, která se bude konat v Kině Blansko.

Ve středu 27. září navštíví prezidentský pár obec Hrušky, která byla před dvěma lety zasažena tornádem. V Hruškách se sejdou se starosty obcí zasažených tornádem a členy Dobro týmu ve Mlýně. Poté dojde na debatu s občany ve školní tělocvičně v Hruškách a návštěvu archeologického naleziště v Hradisku u Mušova. Odpoledne se Pavel setká vinaři v Dolních Dunajovicích a večer si prohlédne Velitelství vzdušných sil AČR v Náměšti nad Oslavou.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Pražský hrad

Související

Petr Pavel s Evou Pavlovou.
Domácí

Prezidentský pár navštíví Pardubický kraj

profimedia-0873489600
Domácí

Prezident jmenoval Ženíška ministrem pro vědu

Miloš Vystrčil na návštěvě Moldavska
Domácí

Podle Vystrčila by do EU měly vstoupit země, které plní podmínky

profimedia-0871731452
Domácí

Pavel jmenuje Ženíška ministrem ve čtvrtek před polednem