pondělí 29. dubna 2024

Operace Rosomák: Marihuanu za miliony ukrývala zásilka brambor

Operace Rosomák odhalila drogy za miliony. Členové gangu u sebe měli přes tři a půl milionu korun v hotovosti, další miliony byly na účtech.

ViewImage (73)

V zásilce brambor se ukrývala marihuana
Zdroj: PČR

  • V zásilce brambor se ukrývala marihuana
  • Zdroj: PČR

Skupina nejméně deseti Poláků pašovala ze Španělska do Polska, Anglie a dalších zemí ve velkém marihuanu. Jen za poslední tři roky koupila a převezla 1,26 tuny konopí. Když gang přišel o zboží z několika kamionů ve Francii, obrátil se na českého přepravce. Konopí pak putovalo po Evropě v zásilce brambor. Ve velkých pytlích mezi bramborami našli celníci 137 kilogramových balíčků s vakuově zabaleným sušeným konopím v hodnotě asi osm milionů korun.

Vyšetřovací tým Larus postupně odhalil další osoby, které obchodovaly s drogami a dovážely je na území České republiky. Když měli vyšetřovatelé dost důkazů, spustili razii a zadrželi několik lidí. Mezi podezřelými je majitel přepravní firmy a jeho syn s partnerkou, kteří kamion s nelegálním nákladem řídili.

Pouta zaklapla také na zápěstích českého řidiče kamionu, který dlouhodobě žije v Nizozemí. Ten pro zmíněnou společnost dodával kokain, tablety extáze a marihuanu. Za drogovou trestnou činnost už byl stíhaný.

Při domovních prohlídkách vyšetřovatelé zajistili 3,6 milionu korun v hotovosti, dalších pět milionů korun na účtech, dvě kila kokainu, sušinu marihuany a další důkazy. Pachatelům hrozí až 18leté vězení.

Související

3642060163_078459ac1c_c
Zahraniční

Nejkrvavější volby světa. V Mexiku drogové gangy zastřelily už 17 kandidátů

Danny Murphy.
Fotbal

Šokující zpověď bývalého fotbalisty Liverpoolu: Bez kokainu jsem nemohl žít

6775620353_86e75fd5d5_b
Krimi

Smrt bezdomovce v Německu má pachatele. Je jím 13letý zfetovaný kluk

51094915673_8f4c6dc684_b
Domácí

Látky jako HHC budou zakázané, navrhuje ministerstvo. Piráti by spíše legalizovali