pátek 3. května 2024

Operace Fortis: URNA zadržela prodejce hormonů a anabolik

Víc než rok intenzivní práce a spolupráce s policisty z několika okolních zemí je za zadržením tří osob v Praze, které živil dovoz a prodej nelegálních látek z Číny. Prodávali je on-line a nabízeli je také ve fitness centru v Praze.

ViewImage (14).png

Operace Fortis.
Zdroj: PČR

  • Operace Fortis.
  • Zdroj: PČR

Na konci minulého týdne si pro pachatele došel Útvar rychlého nasazení. „Zadržení touto speciální jednotkou bylo nutné, protože vyšetřování přineslo informace o tom, že pachatelé mohu být ozbrojeni,“ vysvětlil Minutovým zprávám policejní mluvčí David Schön.

Po rychlém zadržení následovalo několik domovních prohlídek, při kterých kriminalisté zajistili stovky balení látek s hormonálním účinkem, anabolika, několik legálně i nelegálně držených zbraní, střelivo a majetek v hodnotě milionu korun.

Trojici pachatelů obvinil vyšetřovatel ze zločinu výroba a jiné nakládání s látkami s hormonálním účinkem a po znaleckém zkoumání se obvinění pravděpodobně rozšíří ještě o trestný čin nedovolené ozbrojování.

Národní protidrogová centrála má za sebou od začátku roku desítku akcí zaměřených na různé druhy drog, třeba kokain, heroin či amfetamin. „Zásah proti látkám s hormonálním účinkem, přesněji peptidům a anabolikům ale vybočuje z běžné drogové scény. Zdravotní rizika užívání těchto látek jsou velmi vysoká, proto jsou i tyto látky jsou v hledáčku expertů z Národní protidrogové centrály. Ti v těchto případech spolupracují i se zástupci českého sportu a snaží se je dostat na oficiální seznam zakázaných látek pro veřejnost i vrcholové sportovce,“ doplnil mluvčí.

Související

3642060163_078459ac1c_c
Zahraniční

Nejkrvavější volby světa. V Mexiku drogové gangy zastřelily už 17 kandidátů

Danny Murphy.
Fotbal

Šokující zpověď bývalého fotbalisty Liverpoolu: Bez kokainu jsem nemohl žít

6775620353_86e75fd5d5_b
Krimi

Smrt bezdomovce v Německu má pachatele. Je jím 13letý zfetovaný kluk

lawsuit-Section-1983-scaled-1
Krimi

Za vraždou seniora v Klatovech stojí narkomanka. Vnučka jeho přítelkyně