čtvrtek 2. května 2024

Olympiáda v Paříži: Ceny ubytování už teď vystřelily k absurdní hranici

Podle oficiální statistiky Pařížské turistické kanceláře vzrostou ceny hotelů v době Olympiády oproti stejnému období o neuvěřitelných 314 procent. Minutové zprávy zjistily, že to může být o mnohem víc.

paris

Paříž.
Zdroj: pexels.com

  • Paříž.
  • Zdroj: pexels.com

V jednom z levnějších hotelů, v Hotel de L´Union, zaplatí zájemce o dvoulůžkový pokoj za týden na začátku července příštího roku 12 631 korun. O dva týdny později se startem olympiády vyjde stejný pokoj na 62 630 korun, to je pětinásobná cena. U nejluxusnějších hotelů ceny prozatím stoupají méně, třeba v Les Suites Cinabre vyjde ubytování na týden pro dva na 815 tisíc, po začátku olympiády stoupne ani ne třikrát na 1,86 milionu korun.

Noc v hotelu v Paříži stála letos v červenci průměrně 4 100 korun, očekává se, že v červenci příštího roku to bude až 17 tisíc korun. Nárůst u dvouhvězdičkových hotelů by měl dosáhnout 366 procent, u těch tříhvězdičkových pak až 475 procent.

Astronomické ceny jsou i podle vedení města problém. „Ceny hotelů během olympijských her v roce 2024 znepokojují město Paříž,“ napsal na síti X náměstek primátora Paříže odpovědný za cestovní ruch Frederic Hocquard.

Zájemci zatím můžou využívat i služeb platformy Airbnb, ale francouzský parlament chystá zákon, který má zabránit nelegálním pronájmům a zdanit jejich výnosy. Rozhodnout má na konci listopadu.

Související

profimedia-0867474369
Zahraniční Video

Miluji Hamás, protože zabíjí Židy. Vlna antisemitismu se z USA přelévá do Evropy

hotel-1330850_1280
Domácí

Booking.com zaplatí miliony, české hotely nutil k zakázaným dohodám

paris-olympics-eiffel-tower-2024
Zahraniční

Olympiáda by kvůli teroristickým hrozbám mohla přijít o zahajovací ceremoniál

David Kratochvíl je parasportovcem roku.
Ostatní

Parasportovcem roku je plavec David Kratochvíl