sobota 4. května 2024

Trenér Zadina zaplatí tučnou pokutu

Trenér hokejových Pardubic Marek Zadina dostal od disciplinární komise pokutu 75 tisíc korun za znevážení jména extraligy.

Marek Zadina na pardubické střídačce

Marek Zadina na pardubické střídačce
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • Marek Zadina na pardubické střídačce
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Trenér Pardubic po nedělním čtvrtém utkání finále play off zpochybnil nezávislost rozhodčích, komise rozhodčích a osočil bývalého hokejistu a hokejového komentátora Milana Antoše z ovlivňování rozhodčích. Zadinovi se nelíbilo zejména posuzování situací v brankovišti. Podle pardubického trenéra měli být rozhodčí ovlivněni výroky Antoše, který hráče Dynama kritizoval.

„Není pravdou, že by se po druhém finále měnila pravidla, pouze bylo finalistům v prezentaci připomenuto, jak se posuzují situace v brankovišti, zejména po přerušení hry. V souvislosti s play off to byla ze strany manažera rozhodčích ELH Vladimíra Pešiny již třetí do klubů rozesílaná prezentace v podobě uspořádaného a komentovaného videomateriálu. Celkem jich kluby obdržely v této sezóně již deset a společně s obsáhlou videobankou jsou podle nás jedním z užitečných nástrojů pro komunikaci s kluby," sdělil v tiskové zprávě ředitel Tipsport ELH Martin Loukota.

Zdroj: apklh.cz

Související

Jakub Klepiš v dresu Rytířů
Hokej Tipsport ELH

Klepiš ještě nekončí, přesouvá se do Plzně

K play off patří potyčky.
Hokej Tipsport ELH

O extraligovém titulu se rozhodne v neděli v Pardubicích

Ryan Dmowski v dresu Popradu.
Hokej Tipsport ELH

Do Hradce přichází americký forvard

Michal Řepík
Hokej Tipsport ELH

Sparťanský kapitán dostal dvouzápasový trest