pátek 3. května 2024

Nová aplikace láme rekordy v počtu nových uživatelů. Předehnala i ChatGPT

Do nové aplikace Threads, která by měla být konkurentem Twitteru, se za necelých pět dní zaregistrovala stovka milionů uživatelů. Tím překonala i nedávný rekord aplikace ChatGPT, která umožňuje lidem využívat umělou inteligenci.

IG MZ

Instagram: Mark Zuckerberg
Zdroj: Instagram: Mark Zuckerberg

  • Instagram: Mark Zuckerberg
  • Zdroj: Instagram: Mark Zuckerberg

Deset miliónů registrovaných uživatelů během prvních sedmi hodin, za necelých 5 dní už jich bylo desetkrát víc, takový boom zažila aplikace nové sociální sítě Threads. Platformu představila společnost Meta, pod kterou spadá Facebook a Instagram.

Zájem o Threads je rekordní. Počtem a rychlostí registrací překonala i ChatGPT. Threads byla vyvinutá tak, aby konkurovala Twitteru. Funguje zatím ve stovce zemích světa, kromě členských států EU. Zatím prý totiž není jisté, jestli je aplikace v souladu s unijními právními předpisy.

I přes obrovský počáteční zájem má Threads ještě co dohánět. Se svými 100 miliony uživatelů, stále ztrácí za Twitterem s jeho 250 milionovým náskokem. Aplikace Treads vydělala hlavně na propojení s Instagramem, který má uživatelů víc než miliardu. Registrace obou aplikací jsou propojené. 

Spuštění nové sociální sítě se neobešlo bez problémů. Tím, že je konkurencí Twitteru, se Meta netají. Právník Twitteru tak obvinil Marka Zuckerberga z úmyslného a protizákonného zneužívání obchodních tajemství a jiného duševního vlastnictví Twitteru. Tvrdil totiž, že Zuckerberg najal bývalé zaměstnance Twitteru, kteří byli v rámci snižování stavů, poté co společnost koupil Elon Musk, propuštěni. Meta toto obvinění ale popřela.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: BBC

Související

406326659_1700425100422345_7889982957713546924_n
Domácí

Novotný nastavil novou mez sprostoty. Zaútočil na Slováčka i nemocnou dceru

muž na mobilu
Krimi

Invalidní důchodce byl vydírán kvůli masturbaci před kamerou

Mobilní aplikace Portál občana
Domácí Digitalizace

Mobilní aplikace Portálu občanu je ke stažení

X
Ostatní Sociální sítě

Kdo má nejvíce sledujících na síti X?