pondělí 20. května 2024

Navigace způsobila smrt otce dvou dětí. Rodina žaluje Mapy Google

Navigace vedla motorkáře přes devět let zborcený most, ten se na místě utopil. Rodina zesnulého nyní žaluje Mapy Google.

mapy google

Ilustrační foto.
Zdroj: Pxfuel

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pxfuel

Loni v září Philip Paxson jel domů z oslavy narozeniny své dcery u svých přátel. Při cestě použil navigaci Mapy Google, která ho vedla přes devět let zborcený most u města Hickory v Severní Karolíně. Paxson z mostu sjel do řeky, kde se utopil. Nyní rodina zesnulého žaluje za jeho smrt společnost Google, že navigovala Paxsona přes most, který je devět let neprůjezdný.

Podle vyjádření rodiny v žalobě stojí: „Neznal místní silnice a spoléhal se na Mapy Google očekávaje, že ho bezpečně dovedou domů k manželce a dcerám. Za noci a deště řídil opatrně a bez podezření následoval zastaralé pokyny od Googlu k místu, které se po téměř desti letech nazývá ‚most nikam‘. Z mostu sjel do zasněžené říčky, kde se utopil.

Podle žaloby místní obyvatelé opakovaně kontaktovali Google, aby změnil své online mapy poté, co se most v roce 2013 zřítil. Zábrany před mostem v době incidentu chyběly kvůli vandalismu. Z toho důvodu jsou žalovány i tři místní společnosti, které zanedbaly zabezpečení mostu.

Naše dívky se mě ptají, jak a proč jejich tatínek zemřel, a já nemám slov. Ani jako dospělá nedokážu pochopit, jak ti, kteří jsou zodpovědní za navigační pokyny a údržbu zříceného mostu, mohli takto bezohledně jednat,“ uvedla vdova po zesnulém Alicia Paxson ve svém prohlášení.

Mluvčí Googlu skrze tiskovou agenturu AP vyjádřil soustrast rodině. „Vyjadřujeme nejhlubší soustrast rodině Paxsonových. Naším cílem je poskytovat přesné navigační informace v našich mapách a tuto žalobu nyní prověřujeme.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: BBC

Související

GNx1ovybUAAKHXT
Zahraniční

Kim zase pohrozil sousedům. Do moře vypálil několik střel

441195519_3583166208600396_1703574700175259847_n
Zahraniční

Zelenskyj je zklamán z Ameriky. Celý svět podle něho může za Rusy u Charkova

profimedia-0873757468
Zahraniční

Po ničivé bouři v Houstonu zemřeli čtyři lidé. Statisíce Američanů jsou bez proudu

drogy
Zahraniční Drogy

Přes 320 tisíc dětí v USA ztratilo rodiče kvůli předávkování drogami během deseti let