pondělí 6. května 2024

Na pivovar neměl, ale přesto stavěl. Podmínka pro Čechmánka platí

Někdejší hokejový reprezentant a zlatý hoch z Nagana Roman Čechmánek, má definitivně nálepku podvodníka. Olomoucký vrchní soud uzavřel případ jeho zpackaného podnikání.

Čechmánek

V časech, kdy jej celý národ miloval. Dnes se Roman Čechmánek potýká z cejchem podvodníka.
Zdroj: Facebook

  • V časech, kdy jej celý národ miloval. Dnes se Roman Čechmánek potýká z cejchem podvodníka.
  • Zdroj: Facebook

Vrchní soud v Olomouci udělat tečku za případem, který se vleče už roky. Jako hlavní postava v něm figuruje bývalý brankář hokejové reprezentace a držitel zlaté medaile z olympiády v Naganu Roman Čechmánek. Ten se po ukončení aktivní hokejové kariéry v roce 2009 pustil do podnikání, na kterém však ošklivě ztroskotal, a které jej dovedlo až do soudní síně. V ní si nyní Čechmánek vyslechl potvrzení tříleté podmínky se zkušební lhůtou na pět let za podvod. Ten se týkal stavby minipivovaru, který bývalý brankář začal stavět v roce 2013 v Brně. V té době ale byl už po uši v dluzích.

Soud jej uznal vinným z toho, že si na stavbu objednával služby i zboží, přičemž věděl, že nebude schopen zaplatit. Proto šel také jeho majetek v roce 2014 do konkurzu, ve kterém se věřitelé přihlásili o 52 pohledávek v celkové výši 75 milionů korun. Čechmánek už odmítl dřívější verdikt soudu, že při stavbě pivovaru činil tak, aby obohatil zejména sám sebe. „Deset let bojuji se situací, ve které jsem nevinně,“ okomentoval případ bývalý brankář.

Brněnský soud jej ostatně také v roce 2018 zprostil viny, což se ale nelíbilo státnímu zástupci. Další roky si mezi sebou případ přehazoval brněnský a olomoucký soud, až nyní druhý jmenovaný definitivně potvrdil Čechmánkovu vinu.

Autor: Jan Skala

Související

Bednářová
Krimi

Bednářová může dál učit. Soud jí definitivně zprostil obžaloby

online nakupování
Krimi

Prodejce nabízel sběratelské mince i lístky na Cimrmany. Zboží nikdy nedodal

seznamka
Krimi

Žena naletěla na seznamce. Podvodníkovi poslala čtvrt milionu

profimedia-0703306076
Krimi

Doživotí: Vrah, který zastřelil pracovnici úřadu práce, z vězení už nevyjde