Na Billie Eilish za rok v Praze je pár lístků. Na Stinga i Pet Shop Boys žádné

Vstupenky na hvězdy mizí nevídanou rychlostí. Jaké a za kolik ještě seženete? Šance je vidět Nickleback, Lennyho Krawitze, The Smashing Pumpkins, The Jonas Brothers, Bruce Springsteena, Twenty One Pilots, Roda Stewarta, Take That nebo Bryana Adamse.

koncert

Ilustrační foto.
Zdroj: Picjumbo

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Picjumbo

Jedna z největších hvězd světové hudební scény se chystá do Prahy. Billie Eilish českým fanouškům představí nejnovější album Hit Me Hard and Soft. Špatná zpráva pro fanoušky: Aktuálně jsou v nabídce poslední čtyři vstupenky, každá je v jiném sektoru, ta nejlevnější stojí přes deset tisíc, ostatní víc než 12 tisíc korun.

Další světové hvězdy ale čekají české diváky daleko dřív. Po 12 letech se 28. května do Prahy vrací Bruce Springsteen, aby odehrál svůj dosud největší koncert v České republice. Springsteena časopis Rolling Stone označil za ztělesnění rock'n'rollu, se 140 miliony alb se jedná se o jednoho z nejprodávanějších umělců na světě. Vstupenky na Springsteena a The E Street Band na letiště v Letňanech stojí 1 265 až 8 474 korun.

Beznadějně vyprodaný je koncert Stinga, který se představí v Plzni 4. června. 17násobný držitel ceny Grammy nabídne dynamickou show, na které zazní jeho největší hity zahrnující jeho slavnou kariéru jako člena skupiny The Police i jako sólového umělce.

Skupina desetiletí podle časopisu Billboard, to je Nickelback. Její alba a singly jsou v Evropě multi-platinová a celkem se jich po celém světě prodalo více než 50 milionů. V Praze vystoupí už 6. června. Lístky za 1 495 až 3 815 korun rychle mizí.

Vyprodáno hlásí také britská synth-popová ikona Pet Shop Boys, která do Prahy přijede se svým turné Dreamworld: The Greatest Hits Live 1. července.

3. července se v Praze objeví Sir Rod Stewart s turné Global Hits se speciální show. "Jsem upřímně nadšený, že se vrátím a vystoupím pro své skvělé přátele v Praze, kde vám předvedu své největší hity – a samozřejmě nebude chybět ani spousta napínavých překvapení," těší se umělec, který patří k nejprodávanějším v historii hudby, podle odhadů se po celém světě prodalo 250 milionů desek a singlů. Vstupenky za1 990 až 5 590 korun jsou stále v prodeji.

Ikonická americká rocková kapela The Smashing Pumpkins se po pěti letech vrátí do Prahy, vystoupí 4. července v O2 universu. Vstupné stojí od 1 990 do 2 890 korun.

Další hvězdy vystoupí na velkých festivalech, například na Rock for People od 12. do 15. června míří Bring Me The Horizon, The Prodigy nebo The Offsprings, na Colours of Ostrava vystoupí od 17. do 20.července popová hvězda Sam Smith a legendární muzikant Lenny Kravitz, švédská popová senzace Zara Larsson nebo dancehallová ikona z Jamajky Sean Paul.

Ed Sheeran dorazí do Hradce Králové na konci července a odehraje hned dva koncerty. Vystoupí se svou Mathematics Tour a představí dvě nová alba. Jako speciální host vystoupí anglický písničkář Calum Scott, který se proslavil díky soutěži Britain's Got Talent. Na druhý termín 28. července jsou ještě lístky k mání za 1 990 až 2 990 korun.

Pixies, jedna z nejvlivnějších kapel hudební historie, bez které by nevznikla Nirvana, Pearl Jam nebo Radiohead se vrací 10. srpna do pražského Fóra Karlín. Koncertní setlist Pixies se vyznačuje tím, že neexistuje. Při vystoupeních vždy frontman kapely Black Francis vybírá asi z 90 skladeb ty, o kterých si myslí, že by si je fanoušci nejvíc užili. Vstupenky už nejsou k dispozici.

Kanadský zpěvák Bryan Adams se chystá 13. října do Brna. Má pověst jednoho z nejzajímavějších hudebníků na světě. Jeho energický zpěv a přítomnost na pódiu dokážou bavit už více než 40 let. Na svém kontě má 17 studiových alb, získal také řadu ocenění a vyznamenání včetně tří nominací na Oscara a pěti nominací na Zlatý glóbus. Vstupné je za ceny od 1 390 do 2 490 korun.

Legendární americké popové trio Jonas Brothers oznámilo svůj historický debut v Praze. Koncertovat bude 15. října. Vstupenky vyjdou od 1 690 do 12 494 korun.

Pardubice 16. října hostí jednoho z nejosobitějších zpěváků všech dob, Seala, který nechal nesmazatelnou stopu v popu, R&B, soulu i taneční hudbě a prodal více než 30 milionů alb po celém světě. Vstupenky stojí 1 490 až 5 789 korun.

Poprvé se do Česka chystá skupina Také That, která oznámila návrat s velkým koncertním turné, jež se uskuteční na podzim letošního roku. Na This Life On Tour se představí trojice Gary Barlow, Mark Owen a Howard Donald. Take That vystoupí v Praze 16. října. Vstupenek je zatím dostatek a vyjdou na 1 890 až 6 552 korun.

Brazilsko-americká metalová ikona Sepultura končí svou mimořádně úspěšnou hudební kariéru velkým rozlučkovým turné Celebrating Life Through Death – 40 Years Farewell Tour. Naprosto poslední koncerty kapely se odehrají v Praze 23. a 24. listopadu v O2 universu. Speciálními hosty budou ukrajinští progresivní metaloví Jinjer, oldschoolová death–metalová legenda Obituary a kapela Jesus Piece.Lístky na druhý koncert se dají ještě sehnat, vyjdou na 1 090 až 1 390 korun.

Americké hudební duo Twenty One Pilots se objeví v Praze 12. dubna příštího roku. Hudební fenomén nabídne svou inovativní scénickou prezentaci. Vstupenky mizí rychlostí světla, zbývá pár posledních do dvou sektorů v nejvyšším patře bokem k pódiu za 1 690 korun.

Související

GIfx-NcWwAAJ932
Hudba Video

Lenny Kravitz má hvězdu na chodníku slávy. Brzy vystoupí v Česku

Zara Larsson
Hudba Festival

Na Colours of Ostrava zapívá i Zara Larsson

260484283_437233481101603_5464836796970498767_n
Hudba

Do Česka míří světová hudební špička, řada koncertů je beznadějně vyprodaná

F0WsoPYXgAEPM3W
Hudba

Legendární Pet Shop Boys do Prahy přivezou 40 let geniality