úterý 14. května 2024

Ministerstvo financí láká na Den otevřených dveří

K 28. září si Ministerstvo financí připravilo Den otevřených dveří pro širokou veřejnost.

profimedia-0162557765

Ministerstvo financí
Zdroj: Profimedia

  • Ministerstvo financí
  • Zdroj: Profimedia

Na Den české státnosti se otevře veřejnosti kromě Ministerstva kultury i Ministerstvo financí. Půjde v pořadí o šestý Den otevřených dveří v historii této instituce. Ministerstvo financí se nachází v budovách bývalého kláštera na Malé Straně. Návštěvníci se mohou těšit na komentované prohlídky a doprovodný program.

V přilehlých Vojanových sadech budou k vidění světově proslulí služební psi Celní správy z výcvikového centra v Heřmanicích, statická ukázka zajištěných padělků či chráněné druhy rostlin a živočichů CITES. Také v letošním roce se uskuteční v prostorách ministerstva financí výstava zachycující minulost i přítomnost celnictví od středověku po současnost.

Během prohlídky bude možné zhlédnout expozici Státní tiskárny cenin s možností si vlastnoručně vytisknout pamětní list na historickém knihtisku zvaném Bostonka z poloviny 19. století. Vstup na akci je zdarma. Komentované prohlídky budou probíhat v intervalech 20 minut a budou volně přístupné bez předchozí registrace. Akce se uskuteční 28. září od 10 do 16 hodin.

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: MFČR

Související

Ministerstvo financí
Ekonomika

V dubnu činil schodek rozpočtu 153 miliard

profimedia-0863774307
Ekonomika

Ministerstvo financí zlepšilo odhad ekonomického růstu

czech-money
Ekonomika

Česko nemá jen dluhy. Zahraniční pohledávky ale vymáhá velmi těžko

profimedia-0844026814
Ekonomika

Schodek rozpočtu dosáhl 105 miliard