pondělí 29. dubna 2024

Medveděv zveřejnil absurdní mírový vzorec, chybí snad jen právo první noci

Absolutní kapitulace Ukrajiny, demilitarizace, uznání, že tamní režim je nacistický, nebo převzetí celého jejího území Ruskem – místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv popsal na svém telegramovém účtu, jak ukončit válku.

Farewell_to_Vladimir_Zhirinovsky_33

Dmitrij Medveděv.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Dmitrij Medveděv.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Podle něj prý všichni včetně otrhaných západních lhářů velmi dobře chápou, že míru lze dosáhnout na základě kompromisu nebo kapitulace. Protože Ukrajina údajně nemá vůli jednat o kompromisech, přišel se šíleným plánem, kterému říká Ruský mírový vzorec. Podle něj je klidný, docela realistický a humánní pro všechny.

Ukrajina má uznat porážku, úplně kapitulovat a splnit další požadavky. Ty jsou poněkud absurdní. „Uznání nacistické povahy bývalého kyjevského politického režimu mezinárodním společenstvím a nucená denacifikace všech mocenských orgánů bývalé Ukrajiny pod dohledem OSN. Ztráta mezinárodní právní subjektivity bývalé Ukrajiny ze strany OSN. Přijetí zákonů o vyplacení kompenzací Rusku. Oficiální uznání, že celé území Ukrajiny je územím Ruské federace,“ napsal Medveděv.

Stejný text sdílel Medveděv také na síti X, kde už ho komentovaly víc než dva tisíce uživatelů. "Kde je ta kompromisní část? To je v podstatě: dejte nám všechno, co chceme, a zaplaťte nám za to, že jsme vás napadli. Je to vtip," zní jeden z komentářů. "Další důkaz toho, že kremelští chlápci žijí v alternativní realitě. Myslíte si, že by se někdo podvolil těmto požadavkům? Opravdu?" ptá se jiný uživatel.

"Vidím, že týdenní zásoba vodky dorazila dřív než obvykle," míní další. "Jediné, co chybí, je, aby Rusové dostali právo první noci, pokud jde o ukrajinské nevěsty," konstatoval další. Lidé také Medveděvovi doporučují kvalitní psychiatrickou péči.

Nechybí ani lidé, kteří jej naopak urputně chválí.

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před časem představil svůj plán pro uzavření míru. Chce kompletní stažení ruských vojsk z území Ukrajiny, obnovení územní celistvosti, radiační a jadernou bezpečností v okolí Záporožské jaderné elektrárny a propuštění všech vězňů včetně válečných zajatců a unesených dětí.

Související

a-ukrainian-soldier-stands-guard-in-a-bunker-as-part-f2a17d-1024
Zahraniční

Situace není dobrá, přiznávají Ukrajinci a spoléhají na mírovou konferenci

12101882633_89dabc0594_b
Zahraniční

Skončí Netanjahu jako Putin? Chystá se na něj mezinárodní zatykač

41747191065_3347661fca_b
Zahraniční

Evropa je smrtelná, musíme více zbrojit a zbavit se závislosti na USA, tvrdí Macron

GMAQt-nWAAArnI_
Zahraniční

Bělorusko odvrátilo dronový útok. Litva za ním však údajně není