pondělí 20. května 2024

LinkedIn už má miliardu uživatelů. Sociální síť objevují lidé mimo USA

Oblíbenost profesní sociální sítě LinkedIn stále stoupá. Její provozovatel, technologický kolos Microsoft, oznámil, že už ji užívá miliarda lidí.

LinkedIn_Headquarters_Sunnyvale

Vedení společnosti LinkedIn v kalifornské Sunnyvale.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Vedení společnosti LinkedIn v kalifornské Sunnyvale.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

LinkedIn je sice sociální sítí, ale nikdy neměla tvořit konkurenci Facebooku, Twitteru (nyní X) nebo Instagramu. Přesto si získává stále více příznivců. Společnost Microsoft oznámila, že LinkedIn dosáhl mety milionu uživatelů. O celosvětové oblíbenosti této profesní sítě svědčí skutečnost, že většina z těch, kteří LinkedIn běžně užívají, žije mimo Spojené státy, tedy mimo domovskou zem projektu.

LinkedIn je místo, kde se střetávají zejména profesionálové, kteří zde diskutují o svých pracovních činnostech. Síť vyhledávají zejména manažeři, konzultanti či odborníci z různých odvětví. Slouží také jako prostředek k hledání práce nebo naopak k náboru nových zaměstnanců.

K dosažení miliardové mety vyhlásil Microsoft uvedení nové funkce, která bude využívat umělou inteligenci. Ta však bude dostupná pouze pro uživatele zpoplatněné verze. Ta dnes stojí v nejnižší sazbě třicet dolarů na měsíc, to je necelých sedm set korun. Omezená verze LinkedIn je dostupná zdarma.

Autor: Jan Skala

Související

AI
Ekonomika AI

Firmy chtějí umělou inteligenci, ale nedokáží ji zatím vhodně využívat

Logo Claude AI.
Zahraniční AI

Umělá inteligence Claude přišla do Evropy. Funguje i v češtině

prof
Zahraniční AI

Budoucnost ovládne umělá inteligence, uvádí Musk

TikTok
Zahraniční AI

TikTok označuje obsah vytvořený umělou inteligencí