čtvrtek 16. května 2024

Konkurent Netflixu dorazí do Česka na Valentýna

Nová streamovací služba SkyShowtime vpadne do Česka na Den svatého Valentýna.

SkyShowtime

SkyShowtime
Zdroj: SkyShowtime

  • SkyShowtime
  • Zdroj: SkyShowtime

Český trh se streamovacími službami se brzy rozroste o dva přírůstky. Českému Voyo přibyde tuzemská konkurence v podobě prima+ už 8. února a jen o pár dní později přijde poslední velký konkurent Netflixu. SkyShowtime je evropskou platformou kombinující katalogy filmových studií Universal a Paramount, animovaných filmů Dreamworks, americké streamovací služby Peacock a stanic Showtime, Nickelodeon, CBS a NBC.

V kostce to znamená, že předplatitelé dostanou přístup k filmovým sériím jako Jurský svět, Rychle a zběsile, Já, padouch a také seriálům Kancl, Star Trek, Yellowstone nebo dětskému hitu Tlapková patrola. Kromě těchto sérií nabídne služba i několik českých a evropských sérií, které původně byly natočeny pro HBO Max. Filmotéka SkyShowtime toho samozřejmě nabídne mnohem víc a bude se snažit konkurovat zajetým službám jako HBO Max, Disney+, Apple TV+ a samozřejmě Netflixu.

Nová streamovací platforma vstoupí na český trh na svatého Valentýna, 14. února. Kromě Česka se v únoru dostane služba také do Polska, Maďarska, Rumunska, Slovenska nebo Španělska. Kromě webové platformy a mobilních aplikací pro iOS a Android bude SkyShowtime dostupná na televizích se systémy Android TV, Google TV a LG TV.

Cena za měsíční předplatné bude činit 179 korun. Čechy vyjde služba dráž než Slováky (v přepočtu 145 korun měsíčně ) a také Poláky (cca 127 korun). Za tuto cenu nabídne SkyShowtime rozlišení pouze ve Full HD (1080p), zvuk v Dolby Digital 5.1 a přehrávání na třech zařízeních současně. Žádné další varianty nejsou k dispozici, tedy ani možnost za příplatek přehrávat ve 4K rozlišení.

I přesto, že úvodní cena 179 korun je jedna z nejvyšších v Evropě, tak je pořád nižší než u zaběhlé české konkurence tpu Netflix (základní tarif v SD rozlišení činí 199 korun), HBO Max (199 korun) a Disney+ (199 korun). České Voyo je však levnější (159 korun).

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů