středa 15. května 2024

Klaus brojil proti Evropské unii. Večer půjde na předávání vyznamenání

Brusel chce takový anti 28. říjen, řekl Václav Klaus na náměstí Republiky v Praze. Vymezil se nejen proti politice Evropské unie, ale i vládní pětikoalice.

Klaus_Václav

Václav Klaus patří ke kritikům současné proevropské politiky.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Václav Klaus patří ke kritikům současné proevropské politiky.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Bývalý český prezident Václav Klaus vystoupil dnes odpoledne na pražském náměstí Republiky, aby pod záštitou Institutu Václava Klause připomněl 105. výročí založení Československa. Jak se však očekávalo, Klaus nezůstal ve svém projevu pouze u historických komentářů. Široce se totiž rozhovořil o současné politické situaci, kdy je znám jako názorový oponent současné pětikoalice, v jejímž čele paradoxně působí ODS, strana, kterou sám Klaus zakládal. Připojil i kritiku Evropské unie.

Exprezident uvedl, že změna politických poměrů bude velmi těžká a Brusel označil za anti 28. říjen. "Při rozhodování o nás taháme za kratší provaz," poznamenal Klaus, který zdůraznil, že za místo konání mítinku si vybral Obecní dům, kde byla v roce 1918 vyhlášena Československá republika.

Vystoupením v pražských ulicích však dnešní program Václava Klause nekončí. Narozdíl od svého nástupce ve funkci prezidenta, Miloše Zemana, se zúčastní večerního předávání státních vyznamenání z rukou současné hlavy státu Petra Pavla.

Autor: Jan Skala

Související

Nový RegioPanter na trati Praha - Kralupy nad Vltavou.
Domácí

Nový RegioPanter křižuje Středočeský kraj

315253970_1472360376562153_7743849471291379950_n
Domácí

Novotnému před úřadem přistála halda hnoje. Jeho chování řeší už i ODS

GNeDgznXgAA2qSc
Hudba

Pražské jaro začalo. Dvojkoncert Má vlast uvedli Berlínští filharmonikové

požár
Domácí

Hrozí požáry, platí zákaz rozdělávání ohňů, jízd parních lokomotiv i lampiónů