pátek 17. května 2024

Kapela Sabaton natočila historický film. Bude se promítat v muzeích i u nás

Příběhy z poslední desky švédských heavymetalistů Sabaton dostanou i obrazovou podobu. kapela představí svůj první film. Bude se jednat o animovaný historický snímek.

Sabaton_–_Elbriot_2016_01

Za filmem stojí švédská kapela Sabaton.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Za filmem stojí švédská kapela Sabaton.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Švédská heavymetalová pětice Sabaton, která je jednou z nejúspěšnějších mladých kapel zmíněného stylu, vstupuje do světa stříbrného plátna. Vytvořila totiž projekt History Rocks v jehož rámci natočila i animovaný historický film The War To End All Wars – The Movie, který je tematicky spjat s jejich poslední deskou, pojednávající o období první světové války. Zajímavé na celé věci je skutečnost, že film začátkem listopadu nepůjde do kin, ale bude se promítat v muzeích. A to dokonce v sedmadvaceti zemích.

„Chtěli jsme vytvořit něco, co přiměje naše fanoušky navštěvovat muzea, a já jsem teď nesmírně šťastný, když vidím, že to funguje. Jsme vděční každému, kdo nám navrhl muzeum pomocí našeho formuláře. Muzea stále vyzýváme, aby nás kontaktovala, pokud se chtějí zúčastnit,“ uvedl basista kapely Pär Sundström.

67 minut dlouhý snímek uvedou rovněž čtyři muzea v České republice, konkrétně Muzeum a vzdělávací centrum Československých legií v Praze, Patton Memorial Plzeň, Vojenské muzeum Chuchelná a Military Muzeum Generála Sergeje Jana Ingra v obci Vlkoš.

Autor: Jan Skala

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

1024px-242-EB-6-43A_-_DPLA_-_1efd121f86de82fe26546c98307d52fa
Zahraniční

Německý vůdce se narodil před 135 lety. Jeho jméno však byla zkomolenina

image150
Domácí

Plzeňská zoo přišla o tank, přestěhuje se do nového Pattonova muzea

Lemmy_Kilmister
Hudba

Lemmyho skandály dostaly komiksový formát. Příběhy nakreslily další hvězdy