pondělí 20. května 2024

Hradec vybojoval výhru v nájezdech

Ve východočeském derby byl v samostatných nájezdech úspěšnější Mountfield a vyhrál nad Pardubicemi 3:2. Lvi snížili stav série na 1:2.

Patrik Miškář a Radovan Pavlík slaví hradecký gól

Patrik Miškář a Radovan Pavlík slaví hradecký gól
Zdroj: Profimedia

  • Patrik Miškář a Radovan Pavlík slaví hradecký gól
  • Zdroj: Profimedia

První třetina hry mezi domácím Hradcem Králové a Pardubicemi byla vyrovnaná. Ani jeden tým si nevytvořil žádnou velkou šanci a oba gólmani nemuseli předvést těžší zákrok. První dvacetiminutovka skončila bez gólů.

Ani druhá třetina nepřinesla branky, ale poskytla hned několik vyloučení. Pardubice sehrály hned dvě přesilové hry za sebou, ale využít je nedokázaly. Ve 36. minutě si kapitán Pardubic Lukáš Sedlák způsobil krvavé zranění po srážce s Perretem, ale rozhodčí nakonec nikoho na trestnou lavici neposlali. Emoce hráčů na ledě ale byly více než vypjaté.

V úvodu třetí dvacetiminutovky se domácí hráči dostali pod tlak, ale kupodivu to byli právě Lvi, kdo se jako první radoval z gólu. Ve 42. minutě se dostali domácí hokejisté do šance tři na dva. Radovan Pavlík se natlačil před brankáře Willa a otevřel skóre zápasu. Pro Pavlíka znamenal gól stý bod v extralize. Dynamo srovnalo skóre o šest minut později v přečíslení. Hráči Radil s Kousalem si v situaci dva na jednoho poradili s brankářem Paříkem a Robert Kousal střelou do odkryté branky vyrovnal na 1:1.

Tři minuty před koncem se hráči Dynama radovali ze vstřeleného gólu, ale Lvi si vzali trenérskou výzvu a dobře udělali. Pardubický hráč zajel do Paříkova betonu a rozhodčí po přezkoumání videa gól neuznali. Třetí třetina skončila nerozhodně a zápas šel do prodloužení.

V nastaveném čase ani jeden tým branku nevstřelil a utkání dospělo až k samostatným nájezdům. Vítězný gól vstřelil v osmé sérii hradecký Tomáš Pavelka a rozhodl o výhře Mountfieldu.

Mountfield HK – HC Dynamo Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech

Branky a nahrávky: 42. R. Pavlík (Miškář, Lalancette), rozh. náj. Pavelka – 48. R. Kousal (Radil, Košťálek)

Související

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Hokej Tipsport ELH

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Filip Chytil se vrátil na led
Hokej NHL

Nečasova Carolina je blízko vyřazení, Chytil je zpátky ve hře

Tomáš Satoranský (uprostřed) a Jan Veselý (vpravo).
Ostatní Euroliga

Satoranský si Final Four nezahraje, Barcelona nestačila na Olympiakos

Tomáš Filippi se stal hokejistou sezony
Hokej Tipsport ELH

FIlippi je hokejistou sezony, na reprezentaci to nestačí