sobota 4. května 2024

Sladkosti s HHC jsou nelegální, prodejci už mají pro děti mnohem silnější náhradu

Silnější a lepší než HHC – tak popisují e-shopy novinku HHC-P, která nahradí ode dneška nelegální HHC. „HHC-P určitě překvapí. Je to ještě silnější a účinnější kanabinoid,“ píše se na jednom z webů.

99_hhc-p-medvidci-5mg

HHC-P medvídci.
Zdroj: web prodejce

  • HHC-P medvídci.
  • Zdroj: web prodejce

Pokuta až 15 tisíc korun hrozí lidem, kteří u sebe budou mít do deseti gramů výrobku s HHC, HHC-O nebo THCP. Ti, kteří tuto hranici přesáhnou nebo budou s produkty obchodovat, můžou čekat až 8leté vězení. Nařízení má zabránit prodeji cukrovinek s HHC, po kterých už téměř dvě stovky dětí i dospělých skončily v nemocnicích.

Prodejci reagují po svém. Mají sladkosti, které obsahují HHC-P nebo kratom. HHC-P má oproti HHC navíc dva uhlíkové atomy. „Tyhle HHC-P gummies vás zaručeně pobaví! HHC-P medvídci jsou žvýkací gumové bonbóny s obsahem HHC-P. To je nově objevená látka z konopí, která je zhruba 20krát silnější než THC a 3krát silnější než HHC,“ popisuje jeden z e-shopů. Jiný nabízí pomerančové bonbóny HHC-P Extreme gummies Pineapple, v prodeji jsou i další varianty sladkostí se stejnou látkou.

Koupit se dají také medvídci obsahující psychoaktivní kratom. Ten uživatele nabudí, zvýší mu sebevědomí a zlepší schopnost soustředit se. Závislost vzniká velmi rychle, protože se kratom váže na stejné receptory v těle jako opioidy. Odvykání vypadá podobně jako u závislosti například na heroinu. V řadě zemí je kratom zakázaný, další zase regulují jeho prodej.

Související

51094915673_8f4c6dc684_b
Domácí

Látky jako HHC budou zakázané, navrhuje ministerstvo. Piráti by spíše legalizovali

gumoví medvídci- ilustrační foto
Krimi

Velmi nepovedená oslava. Učitelky se předávkovaly HHC

profimedia-0844334528
Domácí Drogy

Zákaz HHC začne platit od příštího týdne. Evropská komise potvrdila rozhodnutí vlády

hhc-p-co-to-je-a-jake-ma-ucinky
Domácí

HHC je na seznamu návykových látek. Nebezpečný nesmysl, míní Piráti