sobota 18. května 2024

Velmi nepovedená oslava. Učitelky se předávkovaly HHC

Západočeští policisté vyšetřují nepovedenou párty, která se na začátku víkendu odehrála v Holýšově na Domažlicku. Dokonce v nemocnici skončily tři osoby poté, co se předávkovaly HHC.

gumoví medvídci- ilustrační foto

gumoví medvídci- ilustrační foto
Zdroj: Pixabay

  • gumoví medvídci- ilustrační foto
  • Zdroj: Pixabay

Zabýváme se případem intoxikace tří osob v jednom ze školských zařízení na Domažlicku, kdy tyto osoby skončily v péči záchranářů. Zjišťujeme, jak a čím k intoxikaci došlo. Jednalo se o personál školského zařízení a dle zatím zjištěných skutečností mělo k celé věci dojít až po skončení pracovní doby,“ uvedl pro Minutové zprávy policejní mluvčí Ondřej Hodan.
Podle serveru Krimi Plzeň se jednalo o pracovnice mateřské školy. Záchranáři bez dalších podrobností uvedli, že dvě osoby skončily v plzeňské nemocnici, jedna ve Stodě.

HHC je zkratka pro hexahydrokanabinol. Jde o látku, která je chemicky odvozená od látek přítomných v konopí. Dříve byla legálně prodejná například ve formě gumových medvídků. Od letošního března ji ale ministerstvo zdravotnictví zařadilo mezi návykové látky. Důvodem jsou psychoaktivní účinky HHC, při předávkování může dojít k ohrožení života.

Autor: Andrea Jančová
Zdroj: Policie České republiky

Související

GNycFnEWMAAucE5
Krimi

Další synagoga měla shořet. Francouzská policie útočníka zastřelila

GNuW7mhW4AA0Nng
Zahraniční

Spolkový sněm zbavil Bystroně imunity. Zanedlouho poté u něho zvonila policie

GNoJyigXMAEBQAE
Zahraniční

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie

GNcjNFNWwAAhd0M
Zahraniční

Demonstranti blokují budovu gruzínského parlamentu. Policie nasadila vodní děla