pondělí 29. dubna 2024

FAČR zrušil jednání, jméno nového trenéra se fanoušci nedozví

V úterý se měl mimořádně sejít výkonný výbor FAČR a pravděpodobně oznámit nového trenéra reprezentace. Nakonec se ale jednání odkládá na leden.

Předseda FAČR Petr Fousek

Předseda FAČR Petr Fousek
Zdroj: Profimedia

  • Předseda FAČR Petr Fousek
  • Zdroj: Profimedia

Smíšené signály směrem k fanouškům a fotbalové veřejnosti vysílá v posledních hodinách Fotbalová asociace ČR. Na úterní poledne totiž svolala mimořádné zasedání výkonného výboru, na kterém se podle všeho mělo rozhodnout o novém reprezentačním trenérovi. Jenže už za tři hodiny bylo všechno jinak a FAČR jednání údajně kvůli velkému množství omluvenek zrušila.

Na internetu se ihned vyrojily spekulace o pravém důvodu takto zmatečné komunikace. Podle serveru infotbal.cz se předsedovi asociace Petru Fouskovi nepodařilo zajistit potřebnou většinu hlasů pro jím favorizovaného kandidáta na reprezentačního kouče Ivana Haška.

Proti Fouskovi má údajně stát šéf Viktorie Plzeň Adolf Šádek a dalších šest členů výboru.

Mezi dalšími jmény, která v padala v souvislosti s reprezentačním angažmá, je například Martin Svědík ze Slovácka, Vítězslav Lavička nebo Michal Bílek, který ale pohovor odmítl.

Jak to nakonec dopadne a kdo skutečně povede Česko na mistrovství Evropy v roce 2024 by se měli fanoušci dozvědět v lednu, kdy by mělo odložené zasedání výkonného výboru FAČR proběhnout.

Autor: Ota Černý

Související

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
Hokej

Češi porazili Slováky. Trefil se navrátilec Vrána

Jiří Ticháček v reprezentačním dresu
Hokej

Ticháček se připojí k reprezentačnímu týmu

Michal Sadílek bude hrát v Twente i příští sezonu.
Fotbal

Sadílek zůstává v Twente, nizozemský klub využil opci

profimedia-0858127373
Fotbal Fotbalová reprezentace

Na dojem se fotbal nehraje, říká Hašek před premiérou