pátek 17. května 2024

Duben v kinech: Jordanovy tenisky, Cage jako Drákula a návrat Evil Dead

Velkofilmy v dubnu nečekejte, ale i tak se mají diváci nač těšit.

Nicolas Cage jako Drákula ve filmu Renfield

Nicolas Cage jako Drákula ve filmu Renfield
Zdroj: Universal Pictures

  • Nicolas Cage jako Drákula ve filmu Renfield
  • Zdroj: Universal Pictures

Dubnový program kin je ve znamení malých a středních filmů, kterým nebude konkurovat žádný velký blockbuster. Prví dubnový týden vstoupí do kin nový film Bena Afflecka. V pořadí pátý Affleckův režijní počin pojednává o vzniku legendárních tenisek Nike Air, na kterých známá firma se sportovním oblečením spolupracovala s basketbalistou Michaelem Jordanem.

Komediální drama Air: Zrození legendy se opírá o věhlasné obsazení v čele s Mattem Damonem, Benem Affleckem, Jasonem Batemanem a Violou Davis. Jde zároveň o třetí scenáristickou spolupráci Afflecka s Damonem, za jejich první společný scénář k filmu Dobrý Will Hunting získali Oscara. Premiéra: 6. dubna.

O týden později vstoupí do kin ještě odlehčenější podívaná. Ujeté upoutávky na snímek Renfield vábí především na návrat Nicolase Cage na plátna kin. V hororové komedii ztvární samotného Drákulu. Hlavní postavou, jak název filmu napovídá, je Drákulův učeň Renfield s tváří Nicholase Houlta, který shání pro svého pána čerstvou kořist a plní veškeré jeho příkazy. Upoutávkám se snímek nedaří úplně prodat, ale tipujeme, že by mohlo jít o povedenou jednohubku, při které se během stopáže 97 minut nebudete nudit. Premiéra: 13. dubna.

O týden později přijde do kin mnohem děsivější podívaná. Další reinkarnace filmové série Evil Dead, která v českých luzích a hájích byla uvedena jako Smrtelné zlo či Lesní duch, u nás jde tentokrát do kin pod názvem Smrtelné zlo: Probuzení. Přestože trailery hrůzu nenahánějí, tak podle amerických kritiků jde o jeden z nejděsivějších hororů posledních let. Na recenzím portálu Rotten Tomatoes získal snímek od kritiků 96 procent pozitivních recenzí s průměrným hodnocením 7,5 z 10. Premiéra: 20. dubna.

Poslední dubnový týden přijde do kin finský Sisu. Chválená akční řežba zasazená do druhé světové války se opírá o nadšené zahraniční ohlasy. Příběh se točí kolem osamělého hledače drahých kovů, který na severu Finska narazí na zlatou žílu. Dostane se však do křížku s nacistickým oddílem, který se rozhodne zlikvidovat. Akčňák dorazí do kin 27. dubna.

Autor: Šimon Mitro

Související

Záběr z filmu Království Planeta opic
Film a TV Kino

Květen v kinech: Gosling jako Kaskadér a návrat Planety opic

Renée Zellweger a Hugh Grant ve filmu Bridget Jonesová
Film a TV Kino

Bridget Jonesová se vrátí na Valentýna. Ve čtvrtém filmu dorazí i Hugh Grant

Joaquin Phoenix ve filmu Joker 2
Film a TV Kino

Joker blázní a tančí s Lady Gaga. Pokračování miliardového hitu se představuje

Opičí muž
Film a TV Kino

Duben v kinech: Akční řežby a občanská válka v USA