pátek 17. května 2024

Listopad na streamu: Tipy na filmové i seriálové pecky

Streamovací služby si na druhou polovinu listopadu přichystaly řadu zvučných seriálových i filmových premiér.

Jenna Ortega v seriálu Wednesday ze světa Adamsovy rodiny.

Jenna Ortega v seriálu Wednesday ze světa Adamsovy rodiny.
Zdroj: Netflix

  • Jenna Ortega v seriálu Wednesday ze světa Adamsovy rodiny.
  • Zdroj: Netflix

Santa Clausovi

Dne 16. listopadu si na Disney+ odbyde premiéru vánoční série Santa Clausovi, která navazuje na filmovou trilogii Santa Claus v hlavní roli s Timem Allenem. Kromě Allena se na scénu vrátí i herečka Elizabeth Mitchell, která hrála ve druhém a třetím dílu Santa Clause. Vánoční pohoda bude mít šest epizod po 30 minutách.

Irský zázrak

Pokud 16. listopadu nebudete mít náladu na vánoční pošťuchování, mohl by vás zaujmout mysteriózní thriller Irský zázrak z dílny Netflixu. Snímek sleduje zdravotní sestru (Florence Pugh), kterou trápí bolestné vzpomínky. Ta odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné dívky.

1899

O den později se vytasí Netflix s novinkou od tvůrců mysteriózního seriálu Dark. Titul 1899 by měl mixovat prvky tajemna s hororem a dramatem. Příběh se odehrává na loďi s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku. Loď ze záhadných důvodů změní kurz a zmatení cestující musí řešit děsuplnou záhadu.

Smrt nás spojí

Stejně jako 1899 má 17. listopadu premiéru i třetí série komediálního krimi dramatu Smrt nás spojí v hlavní roli s Christinou Applegate a Lindou Cardellini. Třetí řada bude zároveň poslední. Na diváky oblíbené tragikomedie čeká finálních deset epizod.

Spirited

Dne 18. listopadu na Apple TV+ zazpívá Ryan Reynolds s Willem Ferrelem v muzikálové vánoční komedii Spirited. Komediální variaci na Vánoční koledu od Charlese Dickinse natočilo tvůrčí duo Sean Anders a John Morris, kteří mají na kontě komedie jako Táta je doma, Millerovi na tripu nebo Najednou jsme rodina.

Snivokraj

Kromě Spirited si 18. listopadu odbyde premiéru i fantasy seriál Snivokraj. V novince od Netflixu se představitel Aquamana Jason Momoa převtělil do podivného faunovského stvoření s rohy, které v divotvorném světě pomáhá mladé dívce Nemo najít jejího zmizelého otce.

Wednesday

Režisér Tim Burton se 23. listopadu vrátí do světa Adamsovy rodiny se seriálovou novinkou Wednesday. Hlavní hrdinkou je nepřekvapivě mladá Wednesday Addams (Jenna Ortega), která se snaží ovládnout své nově objevené nadpřirozené schopnosti a vyřešit 25 let starou záhadu týkající se jejích rodičů. První série má osm epizod.

Willow

A mámě tu třetí a pro listopad poslední seriálový návrat do známého filmové světa. Po Santa Clausovi a Adamsově rodině se 30. listopadu budeme moci vrátit do fantasy světa z filmu Willow z roku 1988. V seriálu se vrátí i herec liliputího vzrůstu Warwick Davis z původního snímku. Seriál se bude odehrávat několik let po událostech filmu a představí divákům nové postavy. Opět se setkáme s nesourodou skupinou hrdinů, kteří se vydají na nebezpečnou výpravu.

Autor: Šimon Mitro

Související

Linda chce kuře!
Film a TV Streaming

Vítězný snímek Anifilmu je dostupný na streamu

Jennifer Lopez ve sci-fi Atlas
Film a TV Streaming

Květen na Streamu: Závěr Ivety a Lopez zachraňující lidstvo před umělou inteligencí

Netflix
Film a TV Streaming

Netflix nabral dalších devět milionů duší. Předplácí si ho 270 milionů lidí

Detektiv Markovič ze seriálu Metoda Markovič: Hojer v barvách Voyo.
Film a TV Streaming

Voyo dotahuje Netflix. V Česku a na Slovensku má přes 800 tisíc předplatitelů